Olur tabi
Şimdiye kadar google aramalarında üst sıralarda türkçe karekterli domaniler gördünüz mü?
Eğer görmediyseniz sanırım sorunuza cevap vermişimdir :)
Keşke bütün bu yazılımları arkadaşımız ahmet mehmet yapsaydı da türkçede olan tüm karekterleri kullanabiliyor olsaydık.
Yabancı dillerde türkçe karekterler yok. Haliyle, winwows, internet, tarayıcılar, google vs vs. her şey böyle. Hal böyle olunca ayak uydurmak zorunda oluyoruz.
Google onu bunu istiyor diye nasıl kırk takla atıyorsak aynı durum.
Seo açısından siteye eklenen resimlerin daha isimlerinde, yani url uzantılarında dahi türkçe karekter kullanmamaya gayret ediyoruz. Çünkü bunlar görsel aramalarda yükselemiyorlar.
Şimdi bazı hosting sağlayıcıları Farkınızı yaratın Türkçe karekterli domaininizi alın diyorlar. Girmeyin bu işlere hocam.
Eğer görmediyseniz sanırım sorunuza cevap vermişimdir :)
Keşke bütün bu yazılımları arkadaşımız ahmet mehmet yapsaydı da türkçede olan tüm karekterleri kullanabiliyor olsaydık.
Yabancı dillerde türkçe karekterler yok. Haliyle, winwows, internet, tarayıcılar, google vs vs. her şey böyle. Hal böyle olunca ayak uydurmak zorunda oluyoruz.
Google onu bunu istiyor diye nasıl kırk takla atıyorsak aynı durum.
Seo açısından siteye eklenen resimlerin daha isimlerinde, yani url uzantılarında dahi türkçe karekter kullanmamaya gayret ediyoruz. Çünkü bunlar görsel aramalarda yükselemiyorlar.
Şimdi bazı hosting sağlayıcıları Farkınızı yaratın Türkçe karekterli domaininizi alın diyorlar. Girmeyin bu işlere hocam.
Google için etkisiz. Kullanıcılar sıkıntı yaşayabiliyor. Örneğin patırtı.com ve patirti.com aynı firmanın. Reklamda patırtı nokta kom deniyor sizce 100 kişiden kaçı patırtı.com yazarak girer? Ben bile acaba diyorum. Hiç bilmeyen çok insan var. Ama seo açısından kesinlikle zararı olduğunu düşünmüyorum.
Ya hocam o bir üst yorumda bahsettiğin şeyleri yaparsan domain "ahshshshahd" olsa bile istediğin kelimede çıkarsın. Detaya düşmeyin bu kadar. İlla Keyword olacak diye bir durum yok domainin.
Ama sağlık kelimesinin Keywordü saglik olur sağlık değil. Googleın gözünde sağlık.com diye bir şey yok. Atıyorum sak_xxn.com tarzında bir şeyler oluyor. Yani tr karakterli domain kullanma zararına olur.
Ama sağlık kelimesinin Keywordü saglik olur sağlık değil. Googleın gözünde sağlık.com diye bir şey yok. Atıyorum sak_xxn.com tarzında bir şeyler oluyor. Yani tr karakterli domain kullanma zararına olur.
Hocalarım, dediklerinizde haklısınız, kupür olarak bir haber ve genel içerik sitesi açacaktım. kupür.com olarak almayı düşündüm ama domaini kaydettiğimde kupür.com olarak değilde xx-kup-xx li bişey olarak görünecekmiş. kupur.com da alınmış. kupur.com a benzer, kupur kelimesinden çok çıkmayacak bir domain arayışındayım. Tavsiyeniz var mıdır?