Hocam zamanında Türkçe bir blog açmıştım. 3-4 yıl kadar devam ettim. O zaman Bumerang vardı, Yazar Kafe vardı, hem geliri, hem de hiti iyiydi. E-postayla tanıtım yazısı yazdıran bir firmayla bile anlaşmıştım. Yalnız ilk yıl hiçbir şey olmamıştı. O zamanlar Facebook'ta da blogspot uzantılı adresler paylaşılabiliyordu. Bence ilgi gösterirseniz olur.
Şimdi, Mayıs'ta İngilizce bir Türkiye odaklı seyahat bloğu açtım. Adsense 3 hafta kadar içinde kabul etti. Yine umudum var. Blogspot bedava ve biraz çalışma yaparsanız eminim gözle görülür gelişmeler yaşarsınız. Twitter, Pinterest, Reddit ve benzerlerini ihmal etmemelisiniz. Benzer bloglara linkinizle yorum yapmalısınız. Fazla abartmadan, ufak ufak linkler edinmelisiniz. Mesela bloğunuzun alanıyla ilgili sözlüklerden link almaya bakın derim. En azından 10-15 içerik sonrasında atakde tarafından sağlanan sözlük hizmetinden veya noonweb tarafından sağlanan SEO hizmetinden yararlanabilirsiniz.
Kısacası bir yerlere gelinir, ama ilk yıl umudunuzu çok yüksek seviyede tutmayın. Hobi olarak görün. Biraz emek harcayın ve ufak yatırımları da bloğunuz için hor görmeyin. Ardından yararını göreceksinizdir...