Litespeed kuruluydu ancak dolar yükselince Litespeed ve eklentisinden vazgeçtik. Nginx kurulu. Php konusunda da katılıyorum. Çünkü bir zamanlar MKPortal diye bir yazılım kullanıyordum. Yapımcıları desteği kesince ortada kaldık. Aynı durum belki burada yaşanmaz ama wordpressle devam etmek daha mantıklı.
Nginx, apache ile uğraşanlara zorlayıcı gelen bir sistem. Hız açısından da iyidir. OpenLiteSpeed destekli CyberPanel önerebilirim. Digitaloceanın 10 dolarlık paketinde kullanıyorum, bir kaç optimizasyon işlemiyle 20 sitede gayet güzel sonuçlar alıyorum. Sunucunuz stabil bir durumdaysa gereği yok tabi. Güzel bir wp optimizasyonuyla iyi bir iş çıkartacağını düşünüyorum.
Forum konusunda ise MyBB gayet optimize bir yazılımdır zaten. Ayarlardan CSS,js vs. Minifiy yaparsınız, birkaç optimizasyonun işlemi var. Performans konusunda asla üzmez, sistemi yormaz.
En temizi wordpress kurup, gerekirse paraya kıyıp, Hannah, jnews gibi her zaman güncellenen, desteklenen bir tema alıp ilerlemek. Amerikayi baştan keşfetmeye gerek yok. (İleri düzeyde PHP bilginiz yoksa)