lostyazilim
tr.link

Wordpress mi? Retina mı?

7 Mesajlar 780 Okunma
lstbozum
tr.link

AdaletinSesi AdaletinSesi ... Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek yok
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** P**
  • Mesajlar 602
  • Beğeniler 224 / 166
  • Ticaret 4, (%100)
Selamlar arkadaşlar.
İnternet sitem haber ağırlıklı olmakla beraber sitede makalelerde bulunmakta. Ayrıca bbpress forumda kurulu bulunmakta. İkisininde + ve eksi yönleri var. Örneğin seo olarak Wordpress retinadan (Haber scripti) daha gelişmiş. Bununla beraber birçok haber sitesi bu yazılımı kullanmakta. Bir başka örnek retina optimizasyon gerektirmemekte. Wordpresste ise sürekli optimizasyon yapılması gerekir. Yine aynı şekilde retinaya forumda kurulamıyor. İkiside ortada sizce haber scriptimi kullanmalıyım yoksa wordpresse devam mı etmeliyim?
Retina demo: https://demo.tebilisim.com/retina/

wmaraci
reklam

Mikserci Mikserci https://nedennedir.com Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2019
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek oto ses sistemi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 160
  • Beğeniler 30 / 51
  • Ticaret 1, (%100)
fazla uğraşmak istemem dersen retina derim.
fakat kalite isterim dersen wp yi tek geçerim.
AdaletinSesi

kişi bu mesajı beğendi.

https://nedennedir.com

Escalous Escalous Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek (.*?)
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** Ş**
  • Mesajlar 1392
  • Beğeniler 421 / 799
  • Ticaret 4, (%100)
PHP bilgim var dersen retina (bu scripti bilmiyorum, PHP script gözüyle bakıyorum) öneririm. Daha güzel performans sergileyecektir. Ama wp gibi kolayca herşeyi tek bir plugin kurarak yapmayacağınızı belirtmek isterim.

PHP script şuan stabil olsa da garantisi yok, yapımcısı scripte desteği bıraktığı an bazı sorunlarda scriptten vazgeçmek zorunda kalabilirsiniz.

Forum olarak ise zaten wordpress üstüne forum asla önermem. MyBB öneririm.

Kısacası wordpress+MyBB tavsiyesinde bulunuyorum.

Üstünede LiteSpeed veya Nginx web sunuculu bir sunucuda barınıp, optimizasyon yaparsanız tadından yenmez.

AdaletinSesi AdaletinSesi ... Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek yok
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** P**
  • Mesajlar 602
  • Beğeniler 224 / 166
  • Ticaret 4, (%100)

Escalous adlı üyeden alıntı

PHP bilgim var dersen retina (bu scripti bilmiyorum, PHP script gözüyle bakıyorum) öneririm. Daha güzel performans sergileyecektir. Ama wp gibi kolayca herşeyi tek bir plugin kurarak yapmayacağınızı belirtmek isterim.

PHP script şuan stabil olsa da garantisi yok, yapımcısı scripte desteği bıraktığı an bazı sorunlarda scriptten vazgeçmek zorunda kalabilirsiniz.

Forum olarak ise zaten wordpress üstüne forum asla önermem. MyBB öneririm.

Kısacası wordpress+MyBB tavsiyesinde bulunuyorum.

Üstünede LiteSpeed veya Nginx web sunuculu bir sunucuda barınıp, optimizasyon yaparsanız tadından yenmez.

Litespeed kuruluydu ancak dolar yükselince Litespeed ve eklentisinden vazgeçtik. Nginx kurulu. Php konusunda da katılıyorum. Çünkü bir zamanlar MKPortal diye bir yazılım kullanıyordum. Yapımcıları desteği kesince ortada kaldık. Aynı durum belki burada yaşanmaz ama wordpressle devam etmek daha mantıklı.

wmaraci
wmaraci

Escalous Escalous Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek (.*?)
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** Ş**
  • Mesajlar 1392
  • Beğeniler 421 / 799
  • Ticaret 4, (%100)

AdaletinSesi adlı üyeden alıntı

Litespeed kuruluydu ancak dolar yükselince Litespeed ve eklentisinden vazgeçtik. Nginx kurulu. Php konusunda da katılıyorum. Çünkü bir zamanlar MKPortal diye bir yazılım kullanıyordum. Yapımcıları desteği kesince ortada kaldık. Aynı durum belki burada yaşanmaz ama wordpressle devam etmek daha mantıklı.

Nginx, apache ile uğraşanlara zorlayıcı gelen bir sistem. Hız açısından da iyidir. OpenLiteSpeed destekli CyberPanel önerebilirim. Digitaloceanın 10 dolarlık paketinde kullanıyorum, bir kaç optimizasyon işlemiyle 20 sitede gayet güzel sonuçlar alıyorum. Sunucunuz stabil bir durumdaysa gereği yok tabi. Güzel bir wp optimizasyonuyla iyi bir iş çıkartacağını düşünüyorum.

Forum konusunda ise MyBB gayet optimize bir yazılımdır zaten. Ayarlardan CSS,js vs. Minifiy yaparsınız, birkaç optimizasyonun işlemi var. Performans konusunda asla üzmez, sistemi yormaz.

En temizi wordpress kurup, gerekirse paraya kıyıp, Hannah, jnews gibi her zaman güncellenen, desteklenen bir tema alıp ilerlemek. Amerikayi baştan keşfetmeye gerek yok. (İleri düzeyde PHP bilginiz yoksa)
AdaletinSesi

kişi bu mesajı beğendi.

GrafAdem GrafAdem WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 389
  • Beğeniler 84 / 201
  • Ticaret 0, (%0)
Wordpress'ten hiç bir zaman vazgeçmeyin. Hele de emek verilen siteleriniz için asla başka script vs kullanmanızı tavsiye etmem. Er ya da geç pişman olursunuz.
AdaletinSesi

kişi bu mesajı beğendi.

wpuzman wpuzman WordPress Developer Kullanıcı
  • Üyelik 13.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad B** M**
  • Mesajlar 2771
  • Beğeniler 293 / 949
  • Ticaret 33, (%100)
Bütçeniz varsa özel yapım wordpress tema derim. Hazır temalarda bir sürü eklenti ihtiyacı vb. olacağı için yüksek hitlerde cpu sorunu yaşarsınız. Ayrıca tema size özgün olmayacağı için rakiplere göre her zaman bir adım geride olursunuz. Bkz. Sözcü. Özel yapım wp tema.

Bu arada böyle bir şey düşünürseniz iletişime geçebilirsiniz :)
AdaletinSesi

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al