Yeterince okumamak, eleştiri yapmayı bilmemek hepsi var ya Türk insanında.
RaMiz25 öncelikle yapman gereken şey, insanları anlamak.
Sosyal medya platforuma benim de kafamda çok uzun zamandır bulunuyor, insanların istediği şeyleri onlara vermen gerekiyor. Bildiğim kadarıyla anlatmak isterim, herkes için ders niteliğinde olsun.

Okusak oysa bileceğiz;

Kullanıcı kitlesi analizi: Kim için bu platform? İnstagram, resmini paylaşmak isteyenler için. Facebook, ilk kurulma amacına bak? İnsanlar arasında iletişim kurmak için. Çok kompleks değil ama fonksiyonel. Twitter, belki eskiden minik serçe ve kuşların kullanılması bu konuya öncü olmuştur. (Evet Game of Thrones ve evet Littlefinger) Hızlıca haberlerin yayılması :?

Eğer bir platform kurmak istiyorsan insanlara hizmet ve kullanıcı memnuniyeti çok önemli. 21.yy'da insanları analiz ettiğimiz zaman neler görüyoruz?

Sabırsızlık, özgür olma adı altında istediği bir çok şeyi yapma isteği, disiplinsizlik, sürekli ödül almak istemesi ve kendini zorlamaması.

Ben bu yukarıdaki maddelerden çok daha fazlasını biliyorum fakat gerisini sizin araştırmanız gerekiyor.

Şimdi hemen kafamda bir proje oluşturuyorum, madem ki insanlar sabırsız, özgür şekilde eğlenmek istiyor, üşengeç. Hmm, iyi ya onlara 1 parmak ötede mutluluk verelim? Nasıl?

Mesela, bir video ödül platformu, insanlar birbilerine cesaret-özgüven-disiplin veya envayi çeşit kategoride görevler verecek. Bu görevleri yaptığını bir şekilde ispat edecek, görevleri başarı ile yerine getiren herkes platformda herkes tarafından bir duyuru ile tanınacak. (Herkes tarafından tanınacak kısmı işte sosyal medya olmasını sağlıyor, takipçi sayısının fazla olması da bu konunun bir varyasyonudur.)

Yapıcak iş çok, ama disiplin yok, insanlarda heves yok.

Araştırmanız gereken konulara değinmem gerekirse, hatta direk bir hormon ismi vereyim.
Dopamin, bu hormonun nasıl çalıştığını öğrenirseniz ve onu kontrol etmeyi bilirseniz, sosyal medyadaki kullanıcıları kendinize çok çabuk bağlayabilirsiniz.

Eğer ki hayatınızın sabit maaş veya rutinler ile geçmesini istemiyorsanız, azim, sabır ve disiplini unutmayın.

Başarı, heves-tutku ve disiplin ile gelir, kalın sağlıcakla. İyi çalışmalar.