SheefLAMARCK adlı üyeden alıntı

Bir askeri personel olarak 2 yil yedek astsubayligi tamamen bu devlet buyuklerin artik cocuklarinin lisans yerine onlisansi bitirmelerinden kaynakli cocuklari rahat etsin diye yapılanmış bir yöntem gecen zamanda yedek subayligin olduğu gibi pes doğrusu.

Bazi arkadaşlarin zoruna gidebilir bu söylediklerim fakat suan onlisans mezunu girla yani ben okumasin demiyorum kimseye ama bu bana karsi cikacak arkadaslarda buyuk ihtimal onlisans mezunu ve neden onlisans okuduğunu bile bilmeyen adamlar olacağına inaniyorum, Yedek astsubaylik sadece rahat maasli ve normal rutbelerin bir tik ustu olacaktır bu sure zarfinda bu adamlarin ne is yapacağı konusunda hic bir fikrim yok aynen yedek subaylarda olduğu gibi sadece rahat olup maas alacaklar tek işleri olur diye tahmin ediyorum

Bir anda olacak bir is değil konusuldu edildi fakat suan hala sikintilar var sen 6 aya indirirsen askerligi hudutlar sinir birlikleri hepsi sikintiya girecek sen bir hudut karakolundaki personelini zaten rahatlamiyorsun birde askeri azaltiyorsun daha cok sıkıntıya sokuyorsun akin akin yabanci sahis ulkeye giriyor suriyelilerdrn bahsetmiyorum bile afganistan pakistan sinirdan elini kolunu sallaya sallaya giriyor burda biz yakalayip deport ediyoruz ee sen birde askeri sureyi indir yedek astsubaylik getir o adamda rütbeliyim havasina girsin hic bir is yapmasin sinirdaki kacakcilik hatsafaya çıkacaktır.

Dediklerinizde çok haklısınız hocam, ben de bundan 2 ay önce astsubaylık aşamalarını kazanmıştım ancak sağlık problemimden dolayı elendim, bende bu onurlu mesleği ömrüm boyunca icra etmek istiyordum. En çok istediğim meslekti askerlik, nasip olmadı inşallah bir gün olur.

Ancak ben sadece kafama takılan bu saçmalığı araştırmak ve doğrusunu bulmak için konu açtım. Teşekkürler.