Arkadaşlar bir şirket dürüst yollarla dünya devi haline gelebilir mi?Dürüstüğü menfaati den üstün tutarak milyarlar kazana bilir mi?Ve menfaatini her şeyden üstün tutan bir şirket ne kadar dürüst olabilir?Ben bu gidişle bu işi bırakıcam.Hani o tavuklara bir avuç yem atarsın ama asıl yumurtayı sen alirsin ya...Ben dahil çoğu kişi bu durumda.Ben 1 kazanıyorum reklam sirketleri 100 kazaniyor.Neden dil ve içerik aynı olmasına rağmen Türkiye'den ve Almanya'dan alınan Adsense hesaplarında kazanç farkları oluyor?Neden koskoca şirket olan Google hala tıklanan reklamlarin tahmini kazançları doğru dürüst belirleyemiyor ve geçersiz tıklama olayı yaşanıyor?Sizce Google bize reklam verenlerin belirlediği TBM'me göre ne kazanç belirliyor yoksa kendi kafasına göre mi?Yani TBM'e hiç mudahele etmediğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.Reklam yayınlayandan çok reklamvereni düşünen bir şirket ne kadar dürüst olabilir?Rakipsiz olan dev bir şirket ne kadar dürüst sizce?Diğerlerine göre biraz dürüst olanı buysa durum facia.Faydalı siteler kuruşları sayarken,bok gibi faydasiz çöp bilgi ile dolu siteler paralarını sayıp bitiremiyor.Google hep emek hırsızı olan haber sitelerini öne çıkarmaya başladı.Kopyaci haber sitelerini değerli bulan Google biz yayıncıların emeğini artık fazla düşünmüyor.Artik menfaat insanlardan daha değerli duruma. geldi.Ortada büyük bir zaman ve emek sömürüsü var.
Not:Yazı karalamak değil sorgulamak amaçlı yazılmıştır.