Medium'a yazan Türkler sizin sitenize gelmez. Medium'da yazmayan Türkler ise kendi bloglarını açma derdinde -ki forumdaki "yeni siteler" kısmına bakarsanız görürsünüz-, size para kazandırma düşüncesinde olmazlar. Malum ülkemizdeki internet kullanıcılarının büyük bir kısmı paylaşım değil, kazanım derdinde.

Her ne proje yapacaksanız global bir proje yapın, Türkçe seçeneği ekleyin. Hedefiniz sadece Türkler oluyorsa onlara kazandıracak bir projeye girişin. Onlardan bir şey bekleyen bir projeye değil.

Örnek vererek konuşacak olursam, mesela bir yazı yazacaksam Medium'da, Türkçe olarak yazarım. Sizin açacağınız siteyi tercih etmem için bana farklı bir şey vaat etmelisiniz. Öyle bir şey olmalı ki Medium'u değil sizi tercih etmeliyim.

Size "siteniz Türkiyede tutmaz" demiyorum, "Eğer üyelerinize bir şey vaat etmiyorsanız Türkiyede tutmaz" diyorum. Malum üretenden öte tüketen bir toplumuz.

Sözlerim yanlış anlaşılmadan not düşeyim, milletimizi kötülemiyorum ama tüketen bir toplum olduğumuz gerçeğini de söylemeden duramadım.