Ben önceleri hiç bir konuda hiç bir bilgim olmadığı zamanlarda elimde olan içerikler ile girdiğim sitemin yükselebilmesi için seo çalışmaları yaptırmak istedim. Alanında en iyilere seohocası dahil, müşteri olarak fiyat istedim. Genellikle anahtar kelime bazlı yükselme çalışmaları yapanlar ve bu alanda ilk sırada olanlardan uçuk fiyatlar alınca gerildim açıkcası.

Aklıma bir çok soru geldi.
Bu kadar büyük bütçeleri gözden çıkarırsam ziyaretçim ve kazancım garanti mi?
Ya işe yaramazsa, yararlı olsa bile ben tek başıma devam ettiremezsem?
Çünkü bu işi yapanlar, yapıyorlar ve teslim ediyorlar ve top sende diyip yollarına devam ediyorlar.

Bu sektörde bende sizin gibi araştırmalar yaptım ve en önemlisi kendime bir kaç siteyi referans alıp yazılarını takip ettim. Bu siteler herkes tarafından bilinen wpmavi ve ayhan karaman adlı bloglar. Başarıya ulaşmak için başarıya ulaşmış insanları takip etmek gerekiyor. Siteme bir resim eklerken o alanda google sıralamasında ilk sıralarda çıkan sitelerin nasıl resim eklediklerine baktım. Bu örnekte olduğu gibi bir çok yanlışımı da buna benzer araştırmalar ile çözdüm.

Benim farklı düşüncem, düşük bütçe teklifi yaparak bilgili olmayan site sahiplerine wordpress tabanlı bloglarında bilgi sahibi yapmak için elimden geldiği kadar yardım etmek.

Bu benim ekstra bir iş. Siz bu alanda yürümek istiyorsanız. Önerim bir web sitesi açın ve başarınızı gördükten sonra kitlenize farklı yollardan hitap edin. Farklı düşünceler her zaman ilgi çeker.