Övenlerin dışında tavsiye etmeyenleri de dinlemelisiniz demek ki.

Bazı yabancı kaynaklarda bu tarz firmaların nasıl yapılandıkları ve ne şekilde hizmet verdikleri gayet güzel biçimde açıklanmıştır aslında.

Godady alt firmaları ile birlikte sözde sektöre hükmediyor.

Bilinçsiz tüketiciyiz maalesef. Hep ucuz hizmet bekliyoruz. Halbuki kaliteyi uygun fiyata veren yerli/yabancı firmalar da var.

TR hedefli sitelerde Amerika lokasyondan uzak durun. Kesinlikle dezavantajdır. Ve Amerika sunucuları çok ucuzdur. Sebebi ise maalesef optimize edilmemiş sunucularda hizmet verilmesidir. Aralarında iyi firmalar elbet vardır ancak bize göre pahalıdır. Çünkü optimize edilmiş sunucularda hosting hizmeti verirler.

Mesela meşhur Namecheap vardır. 2 yıl kadar önce deneme amaçlı reseller hesabı almıştım. Baktım direkt Apache de barınıyor. Nginx, Litespeed falan yok. Destek attım ve neden Litespeed mevcut olmadığını sordum. Paylaşımlı hostinglerde Litespeed mümkün olmadığını söylediler. Peki diğer Litespeed mevcut olan firmalar nasıl başarıyor bunu? Kısacası inandırıcı gelmedi bana ve anında hesabı iptal ettim.

Bir süredir Aws de testler yapıyorum. İnanılmaz sistem kurmuşlar. Evet, belki ayda 25 doların üzerinde bir maliyet çıkıyor ama bence ileride kazançlı çıkmak adına değer.

sworks arkadaşımızın dediği gibi Vultr Digitalocean gibi firmalardan ayda 5-10 dolara gayet iyi bir sunucu oluşturabiliyorsunuz kendinize (panelsiz olmasını tavsiye ediyorum bende)

Veya Türk firmalarımız var bu işi hakkı ile yapan. Turhost, Veridyen, Güzelnet gayet kaliteli hizmet veriyorlar. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus, hizmet almadan önce kendileri ile iletişime geçerek hangi paketi almanız gerektiği konusunda bilgi istemeniz olmalıdır.

Bir de hep şunu okuyoruz yorumlarda; gecenin ikisinde hemen dönüş yapıyor gibi.. Tamam, dönüş yapıyor ancak sonuç nedir? Yazılım hatası diyerek geçiştiriyor ise faydası nedir bize? Bunu da göz ardı etmemeliyiz. Yani yorumları okurken sorgulamalıyız derim. Maalesef laf olsun diye yorum yapan bilinçsiz kişiler de mevcut.

İyi forumlar, bol kazançlar herkese.