sworks cloudflare sadece ücretsiz ssl için kullananlar çoğunlukta mesela biliyorsundur.

Ben her zaman kaliteli hosting firmalarından hizmet alınmasından yanayım. Tabii ki projelerine göre danışarak kendilerine en uygun olan paketi alırlarsa daha sağlıklı olacaktır.

TR lokasyon hedeflenen sitelerde Cloudflare kullanıldığında bir süre sonra ciddi bir yüklenme süresinde artış olduğuna çok denk geldim. Bunun için özellikle Webpagetest İstanbul lokasyon baz alarak açılış hızı analizi yaparım.

Bu yüzden sadece ddos saldırıları durumunda geçici olarak kullanılması yeterlidir diye düşünüyorum.

Öncelikle iyi bir sunucuda barındırılmalı siteler. Gerisi hikaye maalesef.

Lokasyon seçimi çok önemlidir. Son zamanlarda bunu konulara yazmaya başladım çünkü malum hızlandırma işlemleri için çok uğraşıyoruz. Bir bakıyorum ki site Amerika lokasyonda. Site ise Türkiye hedefli. Reklamlarda fazlası ise yüklü :) Sonra diyor ki vatandaş, neden benim sitem geç açılıyor. TR lokasyon hizmet alınmıyorsa en azından Avrupa lokasyon alınmalıdır daima. Zaten en fazla 40 ms fark ediyor TR ile Avrupa lokasyon. Ancak Amerika lokasyon 200-400 arası fark ettiğine bizzat şahit oldum. Bunların bir de dosyalar resimler olarak birleştirdiğinizde gecikme oranlarını az çok tahmin edersiniz.

Tüm site sahipleri hep kendi tarayıcılarından giriş yaptıkları için sitelerinin hızlı açıldıklarını sanıyorlar. Halbuki (özellikle chrome) tarayıcılar cache nedeni ile sitenin hızlı açılmasını sağlıyorlar.

Yine duramadım, yazdıkça yazdım yahu :)

Bu arada niyetim @sworks arkadaşımıza katılmamak değildir, tamamen katılıyorum. Sadece kendi tecrübelerimi aktarmak istedim. Özellikle ''Cloudflare'ı sadece CDN amaçlı kullanılmasını önermiyorum. Güvenlik, CDN ve hızlandırma yani bir bütün olarak iyi ayarlanmalıdır.'' cümlesi son derece doğru. Zaten bu cümle üzerine yazma ihtiyacı hissettim.