Heisenberg0133 adlı üyeden alıntı

Bazı arkadaşlar hitler edasıyla “Siz herkes değilsiniz, sığınmacı statüsünde olan canlılarsınız, devlet nereye derse oraya gitmekle yükümlü organizmalarsınız.” , “Bu suriyeliler bize çok yük yea, gitseler dolar hemen 4 TL olur” demiş.

Şimdi;

1) İnsan, insandır. Her milletten sığırlar çıkabiliyor. Plajlarda ateş yakıp, yediğini içtiğini toparlayıp çöpe atmaktan aciz milletimiz bu konuda ders vermeye kalkmasın. Ortalama bir suriyeli kadar pis bir milletiz, biraz aynaya bakıp kendimizi eleştirmeyi bilmeliyiz. Bu kafanın bir tık üstü; hitler kafasıdır, toplama kampları kurmaktır, insanlık suçu işlemektir.

2) Mevcut hükümetin ekonomi konusundaki başarısızlıklarını suriyelilere yıkmak bana göre günah keçisi seçmektir. Bizler suriyelilere yaptığımız yardım miktarlarını düşünmekten onların bize sağladığı ; ucuz işgücü ve işadamlarının kurdukları fabrikaları, işletmeleri gözden kaçırıyoruz.

Şu an domatesi 15 liraya değilde 6-7 liraya yiyebiliyorsanız; biz Türklerin beğenmediği, bu paraya hayatta çalışmam dediği işlerde suriyeliler kayıtdışı çalıştıkları içindir. Olayları incelerken “A veya B” görüşlü, sabahtan akşama kadar güç aldığı parti adına propaganda yapan TV kanalları gibi incelemeyin.

Bu konu hakkındaki genel görüşüm ise : “Kim yasaları, kuralları çiğniyor ve düzeni bozuyorsa bunun karşılığında etnik kökenine bakılmaksızın suça karşılık gelen yaptırımla cezalandırılmalıdır.”

Örnek veriyorum; Almanlar 1 Türk düğünde silah sıkıyor diye bütün Türklerin açık alanda düğün yapmasını engellese ne düşünürdünüz ? Böyle saçma iş mi olur ?

Veya Almanlar, birkaç Türk mangal-barbekü yaptığı yerde çöplerini toplamayıp pis bıraktığı için bütün Türkler’e halka açık alanlarda mangal-barbekü yapılmasını yasaklasa ne düşünürdünüz ?

Bu örneklerin ardı arkası bitmez. Önce kendimize bakalım, sonra biz zaten mükemmeliz diyip birilerini günah keçisi olarak seçelim.


Doğru değindiğin noktalar var ancak bir kaç cümle eklemek isterim. Yurt dışına ne kadar çıkıyorsunuz bilmiyorum ama hangi ülkeye giderseniz gidin Türk pasaportunuz yada kimliğinizi kullanmanız gerektiği bir an olursa sizi 3 kere incelerler. Bu durum özellikle terör olaylarının sıkça yaşandığı ülke vatandaşları için geçerlidir.

Bir ülkeye misafir olarak gidiyorsanız o ülkenin kurallarına uymakla yükümlüsünüz, ülkemizde refah düzeyi ve haliyle alım gücü düşük bunun nedeni sadece Suriyeliler değil ama arkadaşın değindiği nokta güzel ucuz iş gücü. Bunun birde diğer yüzü var ne yazık ki. İşveren ucuza çalışacak ve aynı işi yapacak kişiye öncelik verir. Bu durumda ister istemez bizim işsizlik oranımızı etkiliyor. İstanbul, Bursa, Adapazarı ve diğer illerde bir çok Suriyeli var bir çoğu yetkin iş gücüne sahip değil. Avrupa'ya alınan Suriyeliler çoğunluk olarak lisans ve üzeri eğitim seviyesine sahip kişiler. Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'da bulunan Suriyelilerden kaçı yüksek eğitim seviyesine sahip? İşte asıl sorun buradan patlak veriyor.

Yakın tarihimize bakarsak 1989 Bulgaristan göçünü ele alalım. Gelen Türk soylu bireyler gasp, dilenme, tecavüz ve benzeri olaylara ne kadar karıştı? Gelen kişilerin bir çoğu Türkiye'de memur oldu ve göçün verdiği koruyla tüm birikimlerini çalışarak ev, arsa ve benzeri taşınamaz mallarda kullandılar.

Lafı çok uzatmaya gerek yok, siyasi bir propagandaya malzeme etmeye ise hiç mi hiç gerek yok. İster Suriyeli olsun ister Türk kurallar bu ülke için genel olarak işleyiş göstermektedir.