Arkadaşlar orda telif hakları ile geçen mevzu Android kelimesi barınıyor diye değildir. Örneğin siz bir ücretli oyunun indirme linkini verirseniz bu yasaktır. Sadece ücretsiz oyunların indirme linklerini verebilir, ücretli olanlar için ise Google Play Store'a link vermelisiniz. Bu kuralı çiğneyen her site sahibinin Adsense hesabı kapatılabilir.
http://androidsistem.net/2011/09/3d-3-boyutlu-android-oyunlar.html adresinde gördüğüm kadarıyla önceden download linki vardı ve arkadaş sonradan uyarı alınca onu market linki ile değiştirmiş. Yani Adsense hesabı bu yüzden kapatılmış.
Yani Android kelimesi geçiyor diye ban yemezsiniz. Ban yemenize sebep olacak şeyler:
- Android'in Google'ın tescilli markası olduğunu sitenizde belirtmelisiniz.
- Android cihazlar veya diğer markaları kötüleyecek yazılar,
- Ücretli uygulama ve oyunların indirme linklerini paylaşmak
- Google Android'den başka bir Android sitesiymiş gibi sitenizi öne çıkaracak durumlar.
Daha başka söze ve tartışmaya gerek yok bence, arkadaş site ismi arıyor, umarım başarılı olur.
Ama kazanmak istiyorsa daha farklı siteleri tavsiye ederim.
Ek Olarak:
Zargana adlı üyeden alıntı
Yahu aynı şeyi sen yazmışsın. Ben demişim ki "içinde Android geçen domainlerde adsense sorunu çıkıyor" sen de yazmışsın "evet benim de başıma gelmişti" diye. Yani bir önceki mesajında evet diyorsun şimdi hayır. Üstelik ben diyorum ki, telif hakkı içeren domainler sorunlu, yapanların nasıl yaptığını araştır öyle al. Yani yapılabilir ama araştırmak lazım diyorum zaten. ***'da yanlış anımsamıyorsam obscure ve Androidturkey.net'in sahibi değinmişti bu konuya. Bulsam onların mesajlarını da ekleyeceğim.
Ayrıca, şunu da belirteyim. Obscure nickli arkadaşa o siteyi ben sattım. İsterseniz kendisine de sorabilirsiniz.
Android'in ilk ünlü olduğu dönemlerde açmıştım ve Türkiye'deki ilk Android sitelerinden birisiydi. Ayrıca site adresi
AndroidTurkey.Org 'du. Ardından o da siteyi sattı ve şuan kapalı.
Ayrıca başka bir site daha satmıştım kendisine, yine Android blogu. O da şuanda güzel bir konumdadır ve açıktır, adresi veremiyorum o yüzden.