Amerika kendi ayağına sıktı diyebilirim. Çinliler milliyetçi insanlar huawei'yi ABD'ye yedireceklerini sanmıyorum. İşin diğer tarafından bakarsak bu yasaklamalar sektöre yeni bir rakip getirdi. Özellikle reklam konusunda müthiş bir bedava reklam yaptılar. Tüm dünyanın gözü Huawei üzerinde. Adamlar para harcamadan reklam yapıyorlar.

Telefon üreticileri hemen hemen aynı özelliklerde telefonları eş zamanlı çıkarıyorlar. Hani bir teori vardır ya geleceğin teknolojisi hazır ama piyasaya parça parça sürüyorlar diye. Eğer böyle bir şey varsa bunu silah olarak kullanabilir. Böylece sektörde ki teknolojik gelişimin hızlanmasına zemin hazırlar. Yok eğer böyle bir şey yoksa veya diğer şirketlerin daha çok gözüne batmak istemiyorsa üretilen cihazları kardan kısarak daha ucuza pazarlayabilir. Bu da rekabet açısından büyük değişimler getirecektir. Nereden bakarsak bakalım tüketici lehine sonuçlar verecektir. Doğru hamlelerle tüketiciyi yakalaybilirse sektörde ki katı açgözlülüğü yumuşatabilir.

Çinliler milliyetçi onlar destek çıkacaktır. Bunun yanında eğer işletim sistemleri gerçekten teknoloji bloglarında yazdığı gibi Android'den hızlı ve performanslıysa büyük bir başarı sağlayacağını düşünüyorum. Çapraz platform desteği de olursa uzun vadede Androidin tekelliğini kırabilir. Emin olun sırf merak eden gelistiriciler ve tüketiciler alsa bile yetecektir diye düşünüyorum. Her halükarda başarmış olacak