Yani açıkçası ticari - para kazanma odaklı bir site değil benimki. Rıza-i ilahi için insanlığa faydalı olabilmek gayretim var inşallah. Yeni mezun oldum, görme engelim var az görüyorum. Maddi ve manevi olarak yetersizliklerle uğraşıyorum. Masraflar da belini büküyor gelir olmayınca. Sadece masrafını karşılasın (adsenseyle) yeter. Forum kısmını da yine faydalı olabilmek açısından düşünüyorum inşallah.

Bu zamana kadar nerdeyse bütün forum sistemlerini denedim yıllarca. Pek memnun olamadım yani çok uğraş gerektiriyorlar. Benim için önemli olan performans, kolaylık ve kullanıcıların en iyi şekilde verim sağlaması. Xenforo'yu da beğendim bu açıdan. Yani gelir amacı olmadığı için ve ne kadar verim alacağımı bilmediğim için bu ücretler aşırı uçuk (dolar bazında).

Null kullanıp eğer masrafı karşılayacak hale gelirse lisans alayım diyorum onda da virüs ve güvenlik açıklarıyla uğraşılmaz. Bir de forumlarda null kullananları şikayet etmek için kulüpler kurmuşlar. İşleri güçleri bırakıp forumları tarayıp şikayet ediyor bizim millet. Tamam haklı olabilirler de en azından (kötüye kullanımları raporlayın arkadaşım) yeni açılmış forumların kuyusunu kazmaya çalışıyorlar. Bizim millet şirketlerden daha çok sahip çıkıyor nedense ürünlere. Örnek; İphone, Samsung vb.

Wordpress bağlantısı da yapmam gerekiyor xenforo kullanırsam. O eklenti de paralıydı. Para yoksa hiç bir şey yapılamıyor maalesef.