Ben şuan istanbulda bi rezidansta yaşıyorum 1+1 ve havuzu vs. var. insanlara 200 tl günlük kiraya verip kendim 50 tllik bir otelde kalmayı düşündüm. Ama sonra rezidans olduğu için bu fikir korkuttu çünkü daha önce burada bunu yapanlar tespit edilip şikayet edilmişti.
Daha sonra İzmir'e taşınmayı düşündüm merkezi bir yere ve güzel bir eve.
Orayı kiraya verir yine aynı mantık kiraya verdiğim günler kendim daha uygun fiyatlı biryerde kalırım öyle öyle para biriktiririm belkide bu işi geliştiririm diye düşündüm.
Ama elimdeki para şuan izmire taşınmaya yetmiyor :(( yeterse bunu yapıcam zaten bu fikir benimde çok önceden düşündüğüm bir fikirdi.
Şuan kaldığım rezidansta dairemi kiraya verebilirim aslında nasıl olur diye deneme amaçlı ama sürekli anahtar değiştirmem ve özel eşyalarımı evden yok etmem gerekicek ve bunlardanda önemlisi dediğim gibi diğer daireler internetten birşekilde denk geldikleri zaman başına bela alıyorsun =) bu tarz sıkıntılar olmasa hakikaten yapılabilecek en mantıklı iş.
Ama izmir gibi yerlerde bunu yapmak daha mantıklı. şimdi turist akın ediyor ve haftalık,aylık kiralık yer arayan çok insan var. Belki kısmet olur yaparım cesaret ederim aslında ondan yana sıkıntı yok ama şuan hem para hemde izmir'de uygun fiyatlı güzel daire bulma sıkıntısı var. gidip orada biraz kalıp dairelere bakıcam internettekiler çok eski ve pahalı. yeni evler daha da pahalı.
Fikir için tekrar sağol kardeş.
Senin fikir tabi yeni bir daire kirayalıp orayı kullanmak üzerine. Ama bunu istanbul'da değilde yine en güzel izmir gibi tatil beldelerinin çok olduğu yerlerde yapmak daha iyi olur bence. istanbul'da çok iş çıkmaz gibi geliyor. Yapan var mı hiç istanbulda çok kazanan var mı? izmir daha mantıklı geliyor bana çünkü çeşme'si alaçatısı... insanlar haftalık aylık kalacak yerler arıyorlar deli gibi. İstanbul'da ancak Şile,Ağva gibi yerlerde bu yaz sezonu daha iyi olur herhalde=)
ÖNEMLİ NOT: Bu konularda aracı yada iş ortağı şeklinde çalışabiliriz isteyenlerle =)
Rezidanslardan 2 daire kiralıyorsun aylık sonrasında 2-3 saatliğini 150 liradan kiraya veriyorsun. 2 dairenin aylık sana getirisi 15 bin lira oluyor 3 bini kiraya çık 12 bin sana kalıyor. Daireyi patlatırsan 20 bin ceza yersin + daire mühürlenir orası ayrı tabi :D