Pawn adlı üyeden alıntı

sworks Bu iki kütüphaneyi neden kullanılmaması gerektiğini düşünüyorsunuz? Merak ettim, gayet güzel ve sık kullandığım kütüphaneler.


Olaya optimizasyon yönünden bakınca zorunlu olarak header'a eklenen Jquery ve ayrıca eklenen font-awesome kütüphanesi temayı yavaş yapmaz ama ağırlaşmasını sağlıyor. En önemlisi ise Google'ın odaklanmamızı önerdiği "first paint" gibi değerlerin ciddi oranda gecikmesine sebep oluyor. Bir sebebi daha ziyaretçilerin büyük bir çoğunluğunun mobil olacağını varsayarsak, bu kütüphaneler olmadığında direk olarak mobilde hızlı açılan tema olmasını sağlayabilir. AMP zorunluluktan çıkar.

Font-awesome yönünden bahsetmek gerekir ise, tema kullanıcısı genellikle font-awesome'un 5-6kb 'lık bir kısmını kullanıyor. Ama çoğunlukla 75kb'lık font-awesome kütüphanesi kullanılmasa bile çağırılıyor istek olarak.

Son olarak ise günümüzde modern tasarımlarım tercihlerinde sadeliğe doğru bir geçiş var. Biraz sade ve biraz göze hoş gelen bir tame okunabilirliği ciddi oranda artırıyor.