İlk defa bu çapta bir projeyi geliştirdim ve yönetiyorum. Tek olmanın sebebiyle bir çok alanda kendimi geliştirmeye çalışıyorum ve yeni araçlar deniyorum. Bu yazımda sizlere davetiyem.co için kullanmış olduğum servislerden kısaca bahsedeceğim. Bu arada davetiyem.co hikayesini okumak için aşağıdan ulaşabilirsiniz.

https://medium.com/t%C3%BCrkiye/fikrimi-ger%C3%A7ekle%C5%9Ftirme-hikayem-davetiyem-co-cb6d2d0e5c3c

Hazırsanız başlayalım. Kullandığım servislerden bazıları 14 günlük deneme sürümü bazıları ise tamamen ücretsiz.

1.Hotjar
Eğer yeni aldığınız bir projeniz var ve kullanıcıların sitenize girdiğinde neler yaptığını, nelere tıkladığını, hangi tarayıcıda girdiğini, nereden yönlendirdiğini, sıcaklık haritası sayesinde en çok nerelere tıklandığını gösteren bir araç. Üstelik ücretsiz bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Ha tabii eğer ücretli versiyonunu kullanmak istiyorsanız orası size kalmış.


2. Unamo

14 günlük deneme süresi boyunca kullandığım ve kullanmaktan çok memnun olduğum bir hizmet. Unamo sayesinde google da hangi kelime de kaçıncı sırada olduğunu hepsini bir liste halinde gösterdiği bir servis. Günlük olarak güncelenen tablo eklediğiniz kelimeleri takip ederek hangi link ile hangi sırada olduğunuzu çok kolay bir şekilde görebiliyorsunuz. Örnek olması açısından deneme sürümü bitmeden önceki grafiği size göstermek isterim.


3. Google Analytics
Bir çoğumuzun da bildiği gibi google ürünlerinden Google Analytics. Siteye ziyaret eden kullanıcıların hangi sayfaya ziyaret ettiğini, nereden geldiğini, hangi saat aralığında siteye giriş yaptığını, çevrimiçi olan kullanıcıları gözlemleyebildiğiniz özellikleri yanında daha bir çok özelliği bulunmaktadır.

4.MailerLite
Mail pazarlama olayına girdiğim zaman ilk önce mailChimp kullandım. Her zaman mailChimp ismini duyduğum için bu servise öncelik verdik. Ama bir kaç kere kullandıktan sonra alternatifler aramaya başladım ve Fırat Demirelsayesinde mailerLite ile tanıştım. Gerek kullanımı gerekse kampanya oluşturması oldukça sade ve çok kolay geldi. Oluşturmak istediğiniz kampanyaları var olan tasarımları düzenleyerek çok kısa bir süre de mailinizi oluşturabilirsiniz. Aynı zaman da aboneleri toplu şekilde ekleyebileceğiniz gibi sonradan tekil olarak da ekleyebiliyorsunuz.


5. Google Search Console
Eğer google’dan verimli bir şekilde yararlanmak istiyorsanız bu araç sayesinde site haritanızı yollayarak var olan tüm adresleri google’da indexletebilirsiniz. Bu sayede google da var olup organik olarak kullanıcıları sitenize çekebilirsiniz. Aynı zaman da bu araç ile hangi kelimelerden sitenize girmişler, ortalama hangi konumdalar, kaç görüntülenme almışlar gibi bir çok metriğe de ulaşabilirsiniz. Söylemeden de geçmeyeyim arama türüne göre istediğiniz metriklere ulaşabiliyorsunuz. Örnek bir görüntü.


6. Digital Ocean

Hayatımda ilk defa bir sunucu açıp kurulumları yaptım. Daha önce Reseller hosting ile işlerimi hallediyordum ama eğer benim gibi back end tarafını flask ile kodlarsanız böyle işlerle uğraşabiliyorsunuz. Sunucu kurma olayı 3–4 günümü aldı ama konumuz bu değil şimdi. DigitalOcean tercih etmemin sebebi github’ın öğrenci hesabı sayesinde 50$ kredi vermesi. Bu sayede belli bir süre sunucu için ödeme yapmam gerekmiyordu. Üstelik en düşük paketini kullanıyorum ve şu anlık herhangi bir sıkıntı bile yaşamadım. Pek tecrübeli olduğum konu değil açıkcası. Sadece ücretten dolayı kullandığımı söyleyebilirim.


7. CloudFlare
DNS yönetimini, cache ve ssl olayı için kullanıyorum. Gerçekten CloudFlare su gibi geldi. Blog sayfam için ayrı bir hosting kullanıyorum ve bunun için ayrı bir kayıt yapmam gerekiyordu. Bunun için cloudFlare yönetim paneline girip gerekli ayarları yapmam yetti. Aynı zaman da SSL ve cache sayesinde sitenin hızlandırmasını sağladım. Kendi bünyesinde kullanma imkanı sunan bir kaç servisi de var (Chat, paylaşım butonları gibi.)


[B]8. Continual.ly[/B]
Sol tarafta görüldüğü gibi bir chat uygulaması. Kontrol panelinden ayarladığınız şekilde sorular sorabildiğiniz, kullanıcıları istediğiniz şekilde yönlendirebildiğiniz bir araç. Bu sayede kullanıcılar ile çok hızlı bir şekilde iletişim kurar ve isteklerine cevap verebilirsiniz. Aynı zamanda slack gibi uygulamalar ile entegreli olması ise çok güzel bir olay. Kullanıcı chatten mesaj attığı zaman illa kontrol paneline girmenize gerek kalmadan slack üzerinden kullanıcı ile mesajlaşabilirsiniz. Aynı zaman da kontrol panelinde bir çok tema ve renk içerisinden kendine göre bu butonu özelleştirebilirsiniz.


Kullanmış olduğum aşağı yukarı tüm uygulamalar bunlar. Eğer siz de benim gibi ilk defa bir işe giriştiyseniz böyle araçlar ile işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Kaynak: https://medium.com/@beratbozkurt/davetiyem-co-i%CC%87%C3%A7in-kulland%C4%B1%C4%9F%C4%B1m-servisler-b4aff2d320d0

Sevgiler!