lostyazilim
tr.link

Yeni bi işletmeden/internet üzerinden para kazanmak için şirket şart mıdır?

10 Mesajlar 1.143 Okunma
lstbozum
tr.link

AhmeCakmak AhmeCakmak WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.11.2018
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 106
  • Beğeniler 21 / 16
  • Ticaret 3, (%100)
Merhabalar, iyi çalışmalar herkese.

Bir sorum olacak sizlere:
-Belli bir sektörde kendi işimi yapmak istediğimi varsayalım. Tüm taslak oluşturuldu isim belirlendi, alan adı kaydı yapıldı vs. vs. Bu bahsettiğim işi ise şu şekilde düşünebiliriz: "Sosyal medya danışmanlığı, veya web tasarım, hatta ya da yazılımcılık".Tabi bunların hepsi birer örnek. Fakat durum biraz farklı. Saha ekiplerimiz olacak ve bu kişiler belli başlı büyük şirketlerden, küçük esnaflara kadar görüşmek için ziyarete gidecek, bu şekilde potansiyel müşteri kazanmaya çalışacağız.

İnternet sitesi de bahsettiğim bu işletmeye ait bir sayfa olacak. Bu işi yapmak için bir şahıs şirketi vs. kurmak konusunda mecbur muyum? Yoksa rahatlıkla işimi yapabilir miyim? Deneyimli birileri olduğuna eminim.

wmaraci
reklam

Arestr Arestr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Web Devoloper
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad N** C**
  • Mesajlar 408
  • Beğeniler 403 / 143
  • Ticaret 0, (%0)
Ticaret yapan herkes fatura kesip vergisini ödemek zorundadır. Şirket olmazsa yakalanmadığınız sürece sorun yok ama yakalanırsanız yüksek miktarda ceza keserler. Profesyonel iş yapmak istiyorsanız şirket açın
AhmeCakmak

kişi bu mesajı beğendi.

FULL STACK WEB DEVELOPER

Rastena Rastena WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama
  • Konum İngiltere
  • Ad Soyad F** O**
  • Mesajlar 3775
  • Beğeniler 836 / 1380
  • Ticaret 190, (%100)
İnternette kazandığınız / kazanacağınız her iş için vergi vermek zorundasınız.Şahıs şirketi açmak sadece 500 tl. Vatandaşlık görevimizi yerine getirelim :)
Bipixel AhmeCakmak

kişi bu mesajı beğendi.

prestij

bilisimciblog bilisimciblog Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.11.2018
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Bilgi İşlem
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** B**
  • Mesajlar 392
  • Beğeniler 141 / 79
  • Ticaret 0, (%0)
Firmalara fatura kesmek veya fatura kestirmek için firma olmak zorunda. Kaldıki tanımadığınız firmalarında size güvenmesi gerekir.
AhmeCakmak

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 30.11.2018
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 106
  • Beğeniler 21 / 16
  • Ticaret 3, (%100)

FurkanOYMAK adlı üyeden alıntı

İnternette kazandığınız / kazanacağınız her iş için vergi vermek zorundasınız.Şahıs şirketi açmak sadece 500 tl. Vatandaşlık görevimizi yerine getirelim :)

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ben de öyle düşünüyordum aslında, fakat emin olamamıştım.

Peki sizce öğrencilik döneminde böyle bir işe başlamak mümkün mü? Ve ben şahıs şirketimi açtığım takdirde örneğin gelirim az şekilde başladı, aylık 1000-1100 tl civarı. Bunun vergisi ve muhasebeci masrafı dışında, benim ödemem gereken herhangi bir para var mıdır :)

Çok cahilce gelebilir söylediklerim affola :)

• Üyelik 30.11.2018
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 106
  • Beğeniler 21 / 16
  • Ticaret 3, (%100)
Bir de ben şahıs şirketini oluşturduktan sonra, bir ofisim olması şart değil mi? Teftiş vs. için gelmek isteyeceklerdir. Free olarak gittiğim yerlerde ve çoğunlukla evde yapsam çalışmalarımı ne kadar problem olur?

Rastena Rastena WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama
  • Konum İngiltere
  • Ad Soyad F** O**
  • Mesajlar 3775
  • Beğeniler 836 / 1380
  • Ticaret 190, (%100)

AhmeCakmak adlı üyeden alıntı

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ben de öyle düşünüyordum aslında, fakat emin olamamıştım.

Peki sizce öğrencilik döneminde böyle bir işe başlamak mümkün mü? Ve ben şahıs şirketimi açtığım takdirde örneğin gelirim az şekilde başladı, aylık 1000-1100 tl civarı. Bunun vergisi ve muhasebeci masrafı dışında, benim ödemem gereken herhangi bir para var mıdır :)

Çok cahilce gelebilir söylediklerim affola :)

Aylık 1000 TL'den fazla kazancınız varken açabilirsiniz. 29 yaş altı olduğunuz için devletin sağladığı "29 yaş altı genç girişimci desteği"nden yararlanacaksınız. Bu süreçte Yıllık gelir vergisi ve aylık SGK ödemesi yapmayacaksınız. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz : https://www.startupnedir.com/genc-girisimciler-icin-29-yas-alti-vergi-istisnasi/

Aylık muhasebe 150 TL , damga vergisi 50 TL , ve aylık Türkiye kazancının %18 'i şeklinde ödemen olacak.

AhmeCakmak adlı üyeden alıntı

Bir de ben şahıs şirketini oluşturduktan sonra, bir ofisim olması şart değil mi? Teftiş vs. için gelmek isteyeceklerdir. Free olarak gittiğim yerlerde ve çoğunlukla evde yapsam çalışmalarımı ne kadar problem olur?

Teftiş için evinize geliyorlar home ofis yapabiliyorsunuz.
Bipixel

kişi bu mesajı beğendi.

prestij

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Bu işler eskisi gibi zor değil artık.

Bulunduğunuz yere bağlı olan vergi dairesine giderek tüm detayları öğrenebilirsiniz.

Şahıs firması açmak için illa ki muhasebeciye de ihtiyacınız yok aslında. Sadece firma açıldıktan sonra aylık beyanlar için bir muhasebeci ile anlaşabiliyorsunuz.
Bipixel

kişi bu mesajı beğendi.

Bipixel Bipixel Vicdanın senin kıblendir. Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kıdemli SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2348
  • Beğeniler 727 / 726
  • Ticaret 57, (%100)
Evet kurmanız sizin için çok iyi ve mantıklı olur. Geriye dönük problem yaşamazsınız.

Kişisel Blog - Web siteni aç! Hızlı çözüm için lütfen report sistemini kullanın!

Cancan2905 Cancan2905 Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 29.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek yönetici asistanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad C** A**
  • Mesajlar 273
  • Beğeniler 6 / 78
  • Ticaret 0, (%0)
şirket her sektör için şart. Eskiden vergi kaçırma kolaydı ama şimdi hem cezası büyük hemde o kadar kolay değil

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al