johntitor37 adlı üyeden alıntı
Hocam bu mesaj bana mıydı, bilmiyorum. Fakat gerek Suriye, gerek Doğu Akdeniz konuları olsun gayet yakından takip ediyorum. S-400'lerin alınmasının amacı bir açıdan da Doğu Akdenizi sağlama alabilmek. Neden diyecek olursanız, Kıbrıs'taki tanımadığımız devlete konumlanmış bir füze ile Türkiye'nin her hangi bir noktasını istedikleri gibi vurabilirler, çünkü yeterli bir hava savunma sistemimiz yok. Türkiye'nin şuan acilen bir hava savunma sistemine sahip olması gerekiyor. Benimde size tavsiyem sırf iktidara karşısınız diye bütün yaptıkları hareketleri direkt olarak kötü veya yanlış diye yaftalamak doğru değildir. .(Bunu bir muhalefet yanlısı olarak söylüyorum.) Bulunduğumuz yer Ortadoğu, savaşsız 10 yıl geçmemiş bir bölgedeyiz. Doğu Akdeniz konusunda Yunanistan'ın bu kadar sesinin çıkmasını sağlayan bir Avrupa birliği var. Savaş gemileri teker teker konumlanıyor, göz dağı vermeye çalışıyor. Türkiye'nin hakkı olan 7.000 millik kıyı şeridini ele geçirip bizi İskenderun limanına sıkıştırmışlar, suya taş atsalar savaş çıkacak. Siz hala ihtiyacımız yok tarzında söylemlerde bulunuyorsunuz.Sırf ABD 3,5 ambargo koyacak, ekonomik yaptırımlar uygulayacak diye hava sahası güvenliğinden vazgeçmemiz kabul edilebilir değil. S-400'ler alınmaz ise ABD'nin gelecekte kendi envanterlerinden dahi çıkartacağı hiçbir işe yaramayan Patriotları almak zorunda kalacağız, kısacası paramızla rezil olacağız. Ki Türkiye, ABD ambargolarından uzun vadede hep karlı çıkmıştır. En büyük örneği Aselsan, ABD'nin silah ambargoları yüzünden kurulmuştur. Bu seferde fırsatı değerlendirip ihracatı azaltıp, ülke içerisinde yerli üretime geçerek bu ambargolardan uzun vadede karlı çıkabiliriz.
3 5 ambargo :) tamam hocam siz haklısınız