melankolia adlı üyeden alıntı

TurgutCosan hocam ben ilkokul sonları lise başlarında 5 vakit namaz kılardım ozaman dualarım kabul oluyordu şimdi ne namaz var ne niyaz ama dürüstlüğümüzden namusumuzdan kişiliğimizden ödün vermedik ama dualarım pek kabul olmuyor :(
Bizde birşeyler yoluna girmeden şükür etmeye başlayalım belki şükür ettikten sonra işler düzelir.


Ibadet etmesen bile dua kabul edilebilir sen şuan suizan yapıyorsun suizan insanı yıkar, yanlış yerlere götürür nette iyice bir araştırmanızı tavsiye ederim ama bu demek olmuyor ibadet etmeyincede duam kabul oluyor o zaman öyle yaparsan dualarında kabul olursa ahiretin elden gidebilir çünkü Allah tokadı bu dünyada sevdiği kullarına atar sevmediği kullarınada bu dünyayı cennet eder ederki ibadet edip diğer dünyada cennete gitmesin Allah haşa zalim olduğu için değil onlar haddini aşanlardır.

Insan kendi kendine ben günahkârım dememeli suizan yerine hüsnüzan beslemeli çünkü Allah kimi affedip affetmeyeceğini biz karar veremiyoruz ve bilmiyoruz. Allah bizi iyi kulları arasına alsın.

Dünyada zorluk çekenler ahirette daha rahat olacaktır inş, dünyada en çok zorlukları çekenler peygamberlerdir en çok zorluk çeken ise Hz. Muhammed s.v.s çünkü Allah onu cennetine almak istiyor yanmasını ve acı çekmesini istemiyor ahirette çünkü tüm zorluklara rağmen islamdan vazgeçmemiş.

Önemli olan bu dünyada tokat yemektir öbür dünyadaki tokat çok ağır ama inş yinede bu dünyada çok zorluk çekmeden günahlarımızdan kurtuluruz inş.


(Inanmayana, dini farklı olan varsa yazıma saygı duyup bir şey demesin lütfen bende onlara saygı duyuyorum ve islama davet ediyorum gelip gelmeyeceğiniz kendi tercihiniz).