Ofiste bilgisayarımızda gerçekleştirdiğimiz çalışmaları eve götürmek için USB bellekler kullanma, sunumları özel e-postamıza gönderme gibi dertlerimiz yavaş yavaş tarihe karışıyor. Çünkü Google Drive bu konudaki tüm problemleri çözüyor.

Dokümanlarınızı, tablolalarınızı, sunumlarınızı kısacası ihtiyaç duyduğunuz her türlü belgeye artık her yerden ulaşmanız çok kolay, telefonunuzdan bile. Peki tüm bu kolaylıkları sağlayan Google Drive’ı ne kadar etkin kullanıyoruz? İşte Google Drive’dan maksimum verim almanızı sağlayacak ipuçları…

Google Drive Microsoft Office iş birliği

Tüm çalışmalarımın Google Drive’da olması bana güven vermiyor, ben bilgisayarımda da dosyalarımı yedeklemek isterim diyorsanız, tüm Microsoft Office dosyalarınızı (.doc, .docx, .ppt, .xlt vb.) Google Docs, Google Sheets ya da Google Slides şeklinde oluşturup Office dosyası olarak bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Fotoğraflarınızı Google Slide ile düzenleyin

Google Slide (Sunu) ile fotoğraflarınızın şeklini, parlaklığını, kontrastını ayarlayabilirsiniz. Hatta filtrelerle fotoğraflarınızı daha etkili hale getirebilirsiniz. Fotoğrafın üstüne tıklayın, araç çubuğu veya biçim menüsünden “görüntü seçeneklerini” seçin ve görselin donukluk, parlaklık, kontrast ayarlarını yapın, filtreler ekleyin.

Kaynakça oluşturma eklentisi

Tez, makale ya da benzeri bir çalışma yapıyorsanız kaynakça oluşturmanız işin en sevimsiz kısımlarından biridir. Google Chrome ve Google Docs işbirliği ve EasyBib Bibliography Creator eklentisiyle bu işi de sizin için hallediyor.

Peki ya çevrimdışı kullanım?

Her zaman internete bağlı olamayabilirim diye endişe etmeyin. Çünkü internetiniz kesilse bile güvendesiniz. Ayarlar > Çevrimdışı kullanım > Çevrimdışı kullanım için bu bilgisayarı senkronize et seçenekleriyle Google Drive’ın offline belleğini kullanabilirsiniz. Ancak offline erişimi sadece Chrome tarayıcı veya uygulama kullanarak gerçekletirebilirsiniz.

Düzeltme geçmişi ile hataya yer yok

Eğer aynı doküman üzerinden birkaç kişiyle birlikte çalışıyorsanız, düzeltme geçmişi (revision history) ile belgenin daha önceki sürümlerini kolayca görebilir yapılan değişiklikleri inceleyebilirsiniz.

Organizasyonlar artık Google Forms’da planlanıyor

Şirket içi buluşmalar ve organizasyonlar için artık sonsuz bir e-posta trafiğine gerek yok. Heme bir Google Form oluşturun ve paylaşın.

[size=+2]Depolama Sınırını Dert Etmeyin[/size]
Google Drive’ın her kullanıcı için depolama alanı 15 GB ile sınırlı olsa da artık böyle olmak zoruda değil sizde çok ucuza [size=+2]Ömür Boyu Sınırsız Google Drive Alanı[/size] Satın Alarak sorunsuzca ve rahatça kullanabilirsiniz.