Değerli forum kullanıcıları, yakın zamanda (1 yıl içinde) parasız, birikimsiz bir şekilde,
geri dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkacağım. Dünya da görmek istediğim yerleri göreceğim,
yeni insanlarla tanışacağım, başka ülkelerde yerel halk ile birlikte belirli süreler yaşayacağım
bir yolculuk olacak bu. Tamamını otostop çekerek, uçak vs kullanmadan (zorunda olmadıkça)
yapmak istiyorum. Çünkü öğrenciyim, bir birikimim yok, olsa dahi para birimimiz değersiz.
Kısacası hayatıma seyyah olarak devam etme kararı aldım.
Bu fikri destekleyenler olabilir, olmayabilir ancak ben hayatıma bir süre bu şekilde devam etmek
istiyorum, tecrübe hayatta kazanılabilecek en değerli şey bence.
Tabii konu bu olunca akıllarda ki ilk soru para. Gitmeden önce eğer biriktirir isem o bir kısım parayı
zor günler (hastalık, bela vs.) ve ülkelere girerken alınması gereken (bazı ülkelerde) vize için kullanacağım.
Geri kalan barınma ve yiyecek sorununu da yollarda, caddelerde müzik yaparak kazanmayı düşünüyorum.
Gitmeden önceki zamanımın bir kısmını müzik eğitimine ayıracağım ki gittiğim yerlerde ben de
o insanlara bizim kültürümüzden az biraz göstereyim ve günlük yiyecek sorununu belki çözeyim diye.
Barınma olayını da genelde çadırıma güveniyorum.
Öyle ya da böyle bu yolculuğa çıkacağım ve bir şekilde başımın çaresine bakacağım ancak sizden
istediğim gitmeden önce hazırlığını yapabileceğim ve oralarda sadece bilgisayar başından çalışıp,
en azından günlük ihtiyaçlarımı kazanabileceğim bir iş fikri istiyorum. Çoğunuz yıllardır internette,
popüler olan meslekleri kovaladınız, bir kısmınız otoriter oldu, bir kısmınız iyi paralar kazanıyor. Medya panelleri,
hostingler, reseller hostingler, seo satışları vs gibi bir çok aslında temeli atılıp sonra üzerinden para
kazanılabilecek dal var. Siz ileri görüşlü bir şekilde bunların temellerini öncesinde attınız ve şu anda bir
kısmınız bunların otoritesi oldunuz. Benimde bu tarz işlerden birini seçip, gitmeden önce gerekli şeyleri yapıp,
gittiğimde de orada günlük ihtiyacımı karşılayabilecek bir kazanç sağlayabileceğim bir yol arıyorum.
Bunu public olarak paylaşmak istemeyenler olabilir tabii ki. Fikir altın değerindedir, o yüzden PM olarak ya da
nasıl isterseniz benle paylaşırsanız çok sevinirim. Bana yol göstererek, bu yolculuğuma en büyük
desteklerden birisini yapmış olursunuz. Yardımcı olmak isteyenlere şimdiden çok teşekkür ediyorum.
İyi forumlar.