Valkyrie adlı üyeden alıntı

bios modelini öğrenmeni gerektirecek bir durum yok. marka lenovo olsun örneğin;
Lenovo support diye google'da arat ve çıkan siteye giriş yap. Açılan sayfada laptopun modelini birebir detayına kadar gir ve bul. Laptopun alt kısmında model ve detay model bildirir bir etiket vardır yada bataryanın altında gizlidir. Buradaki ayrıntı yanlış bios yüklersen servise göndermek zorunda olacağındır. LAptop modelini düzgün girdiğine eminsen Driver/Sürücler kısmında Bios sürücüsü var. Öğrenmelik birşey laptop için ihtiyaç listene girecek birşey değil :)


MAsaüstü bilgisayar olsa dediğin gibi olabilir. Ondada en fazla anakart markanın destek sayfasına gireceksin. Girdikten sonra modelini yazacaksın. Anakarttada en fazla revizyon olur. Rev1 ,Rev2, Rev3 gibi. Ekstra anakart üzerinde yazan revizyonu seçerek listelediğinde ihtiyacın olan sürücüyü gösterir otomatik.


benim laptobum grundig ve grundig sitesinde de arçelik sitesinde de bahsettiğiniz gibi seçenek yok daha önce bakmıştım çünkü araştırıyorum derkende forumlarda bir bakınim dedim benim laptobum için bios güncellemesi varmı diye ama kimse olmadığını söylüyor anakart sitesindede göremedim doğrusu aldığıma pişman etti beni bu bilgisayar 2.el almıştım pek çok forumdada grundig casper vb gibi markalarda bios güncellemesi zor bulunuyor yazıyor :S