-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web developer
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar ben mobil uygulama geliştirmeye başladım.Uygulayarak daha iyi öğrendiğim için temel videolar izlemek yerine bir şeyler yapıyorum.Şimdi ben bir uygulama geliştiriyorum ama mysql veritabanındaki verileri almam lazım.Php json kullanılarak yapılabiliyormuş ama tam olarak kavrayamadım.Şu anda aktif olan bir web sitem var ve php bilgimde var.Bİldiğiniz videolu Türkçe kaynak varsa bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?
Web sitem: yazilimsoru.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Web Devoloper
-
-
Ad Soyad
N** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sunucunuz üzerin de bir api oluşturursunuz, yaptığınız mobil uygulama ile apiye bağlanıp veri çeker yada gönderirisiniz. Bunun için REST api'yi araştırın, php biliyorsanız hemen kavrarsınız zaten
1 kişi bu mesajı beğendi.
FULL STACK WEB DEVELOPER
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web developer
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arestr Hocam sıkıntı Android tarafında bende.Mobil uygulama ile siteye nasıl bağlanacağım onu bilmiyorum.Voley kütüphanesi diye bir şey var onunla yapılıyormuş ama pek anlayamadım.Youtube'da da fazla kaynak bulamadım.Sanırım yabancı kaynaklara bakacağım.Bunun dışında bildiğiniz bir şeyler var mı?
Web sitem: yazilimsoru.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Ögrenci
-
-
Ad Soyad
C** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
while cümleleri ile veriyi bir array atamanız sonrasında o arrayi jsona çevirmeniz gerekiyor, ardında bu yaptıklarınızı android tarafında, oluşturduğunuz url üzerinden çekmeniz gerek. Kısa olarak böyle anlatabilirim ama bunu yapabilmeniz için php bilginizin olması gerek.
ontedi
www.ontedi.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Yazılım Uzmanı, Matematikçi
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Öncelikle webservis nedir, json nedir vs.. gibi kavramları öğrenin sonrasında Android taraflı olarak url parse, json parse, android json gibi kavramları öğrenin. Daha sonra ise retrofit, volley, asynctask gibi kavramlara gözatın. Adım adım gidin.
Kendi hazırladığım bir makale.
https://www.ontedi.com/android/androidde-url-adresindeki-json-dosyasini-basit-sekilde-ayristirmak
www.ontedi.com
www.cizgi.site
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Android Develoading....
-
-
Ad Soyad
F** C**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Makale güzel ama hangi kod ne işe yarıyor yazmamışınız veya ben göremedim..
Sardığımla aradığım mutluluktu güya..
ontedi
www.ontedi.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Yazılım Uzmanı, Matematikçi
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Biraz Android bilgisi olan için çok zorlanacak bir konu değil. Yine de açıklamalarda bulunayım.
- onCreate içerisinde fnJson() adlı metodu çalıştırıyoruz.
- doInBackground metodunda verilen url adresini yolluyoruz. (Arkaplanda bunu yap)
- onPostExecute metodunda ise okunan url adresinin sonucunu json olarak ayrıştırıyoruz. Gelen listedeki veriler kadar her bir veriyi alıp TextView'e yazdırıyoruz.
www.ontedi.com
www.cizgi.site