lostyazilim
tr.link

İnternetten Ortak bulup başarabilen?

13 Mesajlar 1.525 Okunma
lstbozum
tr.link

MehmetMasa MehmetMasa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** M**
  • Mesajlar 1946
  • Beğeniler 552 / 554
  • Ticaret 40, (%100)
Yoldan 10 kişi çevirin 9 tanesinin fikri vardır..
Yazılımsal destek sağlamıyorsunuz, maddi destek sağlamıyorsunuz sırf bir fikir için neden sizinle ortak olalım ki?
Herkesin vakti kendine değerli ben bu saatte uyumayıp programlama videoları izleyip kendimi geliştirmek için kodlama yapıyorsam ortağımdan da projeye bu seviyede katkı beklerim sadece fikir yeterli değil.
Ortak bulmak imkansız değil tabii ki buradan bulabilirsiniz ama gözlemleyebildiğim kadarıyla ortak olanların ORTAK bir sorunu oluyor :)
İki kişinin bir sorunu var ve bu sorunu çözmek için araştırma yaparken tanışıyorlar sonra sorunu beraber olup çözüyorlar. Bundan sonra iyi anlaşabilirlerse beraber devam ediyorlar. Genelde ortak arıyorum siteme baksın tarzında konu açan insanlar 1 aya kalmadan kavga edip ayrılıyorlar.

wmaraci
reklam

GrafAdem GrafAdem WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 389
  • Beğeniler 84 / 201
  • Ticaret 0, (%0)
YIL : 2013
Biz 2 ortak Değişik sektörlerde toplamda 130 site açtık. Açtığımız her site ile evladımız gibi ilgilendik. 130 site içerisinde aklınıza gelebilecek tüm kategoriler yer alıyordu. Sitelerin tümüne değişik yerlerden reklam aldık. Netice de 2014 haziran ayında kendimizi bir ofisin içerisinde biz haricinde 18 çalışanımızla bulduk. Aylık Sunucu , Domainler , CDN vesaire haricinde kişi başı cebimize ortalama olarak 35 bin lira gibi bir para kalıyordu. Aramızda hiç bir zaman paranın lafı dahi olmadı bu süreçte..
Daha sonra 2017 yılında adı bende kalsın , Sunucu sağlayan firmamızın sürekli kapanması , sitelerimizin 4-5 kez başka İP'lere taşınması sonucunda google ve diğer arama motorlarındaki gücümüzü ne yazık ki kaybettik . Ancak yine de kazancımız aylık ortlama 15 bin TL kadar geliyordu. Yeniden kalkınma ve yeniden çok para kazanma çabasına girdik. Herşey gayet güzeldi. Ancak , ortağım ve samimi dostum ailevi problemleri nedeni ile kendini alkole ve kadınlara kaptırdı. Eşi ile arasındaki sıkıntılar yüzünden ofisimize uğramaz oldu.
Uyardığımda ise benim bu işi tek başıma yapmadığımı , ailevi sorunları olduğunu ve onu idare etmemi söyledi. Bu esnada site sayımız 250 'nin üzerine çıkmış ve herkes işten soğumaya başlamıştı. Tek başıma mücadele edemedim ve battık .Daha sonrasında ortağım ev kirasını bile ödeyemez duruma gelince bana yeniden iş yapmayı teklif etti. Elbette kabul etmedim. Şimdi taksicilik yapıyor.
Kısacası , ortak iş yapmak sadece dijital sektörde değil. Her sektörde hiç mantıklı değildir diye düşünüyorum. Bişey yapacaksanız , kendi fikirlerinizi küçükte olsa harekete geçirecek projelere küçük adımlarla başlayın. Ayda 35 bin lira kazanmak yerine 3.500 lira kazanın ama tek başınıza kazanın.. O para sizi daha da mutlu edecek ve sıkıntı stresten uzak tutacaktır.

farukkarahan farukkarahan StarDust Kullanıcı
  • Üyelik 20.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek technical expert
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad F** K**
  • Mesajlar 782
  • Beğeniler 107 / 218
  • Ticaret 5, (%100)
Bu konuları bende çok düşündüm. Bazen aklıma bir fikir gelince benim kadar bilen, bana yakın yada benden fazla bilen meraklı birkaç kişi ile nasıl olurdu diye düşünüyorum. Sonra vazgeçiyorum. Bu işlerde ortak bir iş yapılamayacağını düşünüyorum, illaki bir yönetici olmalı. Genel olarak ortak bir iş yapmak zordur ama bu sektörde bence imkansıza yakın.

Forumdan biri teklif yapmıştı beraber devam edelim projeler üretelim vs vs diye. Birkaç gün denedim. Kısa süre sonra baktım ki o kendine CEO diyor ben İşçi olmuşum.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al