Selam,

Bu tarz işler için bu işi yapan kişilerden bilgi almanız gerektiğini düşünüyorum. Ne yayıncıların böyle bir girişim veya tecrübesi var nede youtuberlerin. Dükkan kirası nedir ? Kiranın stopajı nedir ? Muhasebeciye ne verilir gibi bir çok uzun vadeli düşünülmesi gereken kriterler var ve 1 yıl en az açık tutacak sermaye lazım. Açılacak yerdeki rakip firmalar ve ne oynattıklarına bakmak da gerekiyor.

Tavsiyem bu tarz iş yapan yerlerin kimlerle çalıştığını öğrenmeniz. İtopya vsden daha makul fiyatlara ürünü ancak bu şekilde bulabilirsiniz bence. Diğer yandan bizim buralarda genelde
i5 9xxxf işlemci, 16 ram, 1060 vga kartı kullanıyorlar. Ama amd r2600'ün bu tarz için her anlamda bu cpu'yu tokatladığını düşünüyorum. i5 çok gereksiz ısınıyor ne kadar performanstan ödün vermiyor olsa da. Diğer yönden işletim sistemi denetimleri de var. Toplu lisans desteği var microsoftun bu işi yapanlar için. 100 200 dolar arası işletim sistemini tek site altından yönetebiliyor lisanslarınızı ücretsiz 7den 10 a geçirebiliyorsunuz gibi gibi.

Diğer açıdan teker teker makinelerde oyun güncellemek çok sıkıcı ve işi aksatıcı bir süreç. Mesela disksiz sistemler var artık bu iş için. Tüm oyunlar ana makine üzerinden çalışıyor. Ana makinede oyun güncellediğinizde tüm makineler güncel oluyor. Tabii yedeklemeniz lazım server giderse kafe gider. Dieğr açıdan makine başına ssd, oyun arşivi diski ( 2 4 6 tb ) almamış oluyorsunuz buradan bir artıya giriyorsunuz. Tabi götürüsü de var iyi switchler ve iyi kablolar gerekiyor sistem için.

Diğer bir gider azaltıcı olarak gömülme sistem yapan kafeciler de var. Tek düzen masa stili yapıp anakartı başka yerlere monte ediyorlar. Cihazlar hem açıkta serin kalmış oluyor hemde kasa maliyetinden yırtıyor.

Son olarak hazır oyun yazılımı satanlar da var. Adam sunucudan oyun listesini güncelliyor. Kullandığın yazılımda seni uyarıyor tek tıkla yeni oyunu tüm makinelerde aktif hale getiriyorsun gibi gibi.

Hayırlısı.