Üstteki comonda2 adlı arkadaşımıza ne yazık ki katılıyorum.. Acımasız bir dünya sonuç olarak.

Kusurlu bir bireyi dünyaya getirmek bence acı bir olay olacaktır. Belki de dünya hayatı boyunca içinde herşey bir ukte olarak kalacak, mutlu olamayacak, kendini kötü hissedicek..

Bu durumda bebeği aldırsaydınız da asla cinayet işledim, bir canlıyı öldürdüm gibisinden düşünmemeniz, aksine bu acımasız, pislik dolu dünyadan tat alamayacak, belki de içten içe her güne lanet edecek bir insanı kurtardığınızı düşünmeniz gerekir.

Aldığınız karar kötü mü? Hayır gene de değil.

Ama bu çok büyük ve zor bir karar. Her anında onun yanında olmalısınız. Down sendromlu bir arkadaşım olsun isterdim açıkçası. Gördüğüm kadarıyla çok temiz insanlar.. Keşke tüm dünya down sendromlu olsaydı :) Ama ne yazık ki değiller. Ruh hastalarıyla dolu bu dünya, bu kadar saf, temiz kalpli bireyleri haketmiyor.

Düşüncem bu yönde olsa da o durumda ben olsaydım bende içgüdüsel olarak sahip çıkar, aldırmazdım galiba..

Ama işi din ile örtmemek gerekir. Sizin sınavınız bu, iyi etmişsiniz gibi düşünceler bence hatalıdır. Sorumluluk dersek daha doğru olur.

Yapılan eylem sonucu gerçekten büyük bir sorumluluk sizi bekliyor. Bu kararı verdiyseniz bu sorumluluğu alabileceğinizi düşünüyorum.

Hiçbir down sendromlu kardeşimin yüzünden gülümseme eksik olmaması dileğiyle.