wpuzman adlı üyeden alıntı

Anlatım için teşekkürler çok faydalı olmuş. Bir kaç sorum var.
1. .htaccess nasıl düzenleyeceğiz?
2. Memcache leri neden yüklemediniz?
3. Memcacheler yüklenmişse nasıl silinir :D


Sorun hocam ne kadar sorunuz varsa :) Yeni başlayan arkadaşlara da ışık olur hem.

1- htaccess rewrite kurallarına duyarlıdır. Onun dışında özel bir kuralınız varsa belirtirseniz yöntemi konusunda yardımcı olabilirim. Ama dediğim gibi rewrite kurallarını htaccess'e eklediğinizde otomatik tanımlanır.

2- Memcached ve redis seçeneklerimiz var. Redis daha kapsamlı ve daha yeni bir teknoloji olduğu için memcached yerine redis seçtim konuda.

3- Öncelikle litespeed memcached mi yüklediniz yoksa normal memcached mi? Önce onu birkaç komut ile tamamen sileceksiniz, sonrasında ise cyberpanel üzerinden php-memcached modüllerini kaldıracaksınız.

Ama eğer yeni kurulum yaptıysanız sunucu kontrol panelinizden sunucunuzu formatlayın, Cyberpanel'i sıfırdan tekrar kurun bence. Böylece daha sağlıklı olur. Zaten kurulumu en kolay paneldir. Yedeginizi de alıp geri yüklersiniz olduğu gibi eski haline gelir panel.

Fearles1453 adlı üyeden alıntı

kurdum lakin dns de sıkıntı cekıyorum wp kurdum acaba bakabılen varmı ?

link bu sworks


Dns için konuda yapılması gerekeni yazdım zaten. Özellikle ilk sıralara ekledim çünkü aksi halde sırası kaçırılırsa sorun yaratabilir. Tabii Google'ın kendine göre yaptığı bazı kısıtlamalar var. Kendi Firewall'ını otomatik olarak sunması gibi. Google Cloud ile kullanabilmek için daha önce bir seviyeye kadar sunucu deneyiminizin olması gerekir.

DNS için ek olarak Cloudflare kullanabilirsiniz. A ve cname gibi kayıtları dikkatli bir şekilde eklemeniz gerekiyor. (Gri bulut kullanılacak, turuncu değil.)