Bu uygulamalarını incelemeye başlamadan önce Captcha nedir ? sorusuna yoğunlaşalım. Captcha kelimesinden bir anlam çıkartamazsınız. Türkçe karşılığı dahi yoktur. Captcha bir kısaltmadır.

C ompletely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart tarafından geliştirilen ve bilgisayar ile insan davranışları arasındaki ayrımı yapmayı sağlayan bir uygulamadır. (İyiki kısaltmışlar) Bu uygulama site sahipleri, insan ile bilgisayar arasında ayrımı otomatik olarak yapabilmekte ve bir kerede 1000 kayıt ya da bir kerede 1000 giriş yapılması sonucu sitelerine gelecek zararın önüne geçebilmektedirler. Kısacası Captcha’nın türkçe karşılığı güvenlik kodu olabilir.


Captcha uygulamasını sitenize entegre etmek için birçok yol vardır. Bütün yollar ise bu uygulamalardan geçiyor. Ve blogussundeki takipçilerimizin çoğunun wordpress kullandığını düşündük ve wp için Captcha eklentilerinide yazımızda belirttik.WordPress için Captcha eklentileri en altta bulunuyor. Size önerimiz elbette Recaptcha olacaktır.
[B]Captcha Uygulamaları[/B]


Captchator






[B]Captchas[/B]


[B]Open Captcha[/B]

[CENTER]

[/CENTER]
[B]Recaptcha[/B]

[CENTER]

[/CENTER]
[B]Spamerator[/B]

[CENTER]

[/CENTER]
Text Disguise

[CENTER]

[/CENTER]
VidoopCAPTCHA

[CENTER]

[/CENTER]
[B]WebSpamProtect[/B]

[CENTER]

[/CENTER]
PHP Ortamında Çalışanlar


Cryptographp

[CENTER]

[/CENTER]
Securimage



[B]WordPress Captcha Eklentileri[/B]

Simple CAPTCHA WordPress Captcha Eklentisi


[CENTER]

[/CENTER]
reCAPTCHA Wordpress Captcha Eklentisi



Kaynak: http://www.blogussu.com/10-temel-captcha-uygulamasi/