AELF Haftalık Gelişim İlerleme Raporu (1 Temmuz — 7 Temmuz)
Özet: Çoklu zincir senkronizasyon mekanizmasının ve sözleşme dağıtım izin mekanizmasının optimizasyonları tamamlandı
Geçen Haftanın İlerleme Güncellemesi (7 Temmuz 2019)
Fonksiyon:
- [Devam eden] Ekonomik sistem temettüleri / maliyet optimizasyonu, kod tamamlandı, test etme
- [Devam eden] Çoklu düğüm durumunda çapraz zincir stabilite sorununun düzeltilmesi:
• [Tamamlanan] Çoklu zincir senkronizasyon mekanizmasının optimize edilmesi
• [Tamamlanan] Sözleşme dağıtım izin mekanizmasının optimize edilmesi
• [Devam eden] Çapraz zincir bağımlılık senkronizasyonu sorununun düzeltilmesi, test etme
- [Tamamlanan] Üretim düğümü arttırma stratejisinin optimize edilmesi
- [Tamamlanan] Blok hash / Tx hash tamamlandı
- [Devam eden] Yürütme sorunu sonrası hatalı yürütme ve hatalı doğrulama düzeltilmesi
- [Devam eden] Bağımlılık enjeksiyonuyla ilgili sorunların düzeltilmesi
- [Devam eden] Üretim düğümü blok ürettikten sonra yayın mantığının diğer düğümlere göre optimize edilmesi
- [Devam eden] Sözleşme kodu incelemesi:
• [Tamamlanan] Çapraz zincir sözleşmesi
• [Devam eden] Konsensüs Sözleşmesi / Ekonomik Sistem Sözleşmesi
Test:
- [Tamamlanan] Yeni Ekonomik Sistem için geliştirilmiş otomasyon testi (en yeni özelliklerin desteklenmesi: temettüler vb.)
- [Devam eden] Ekonomik Sistemi temettüsü / maliyet birim testinin optimize edilmesi
- [Devam eden] Çok sayıda işlemin stabilite testi (uzatılmış çalışma süreleri)
- [Devam eden] Düğüm dışı değerlendirmesi (Ekonomik Sistem otomasyonu senaryosu, uzatılmış çalışma süreleri ve sorun giderme)
Bu Haftanın Planı:
- Çapraz bölge, çoklu düğüm, çapraz zincir stabilite değerlendirmesi ve problem çözme
- Ekonomik Sistem temettüleri / maliyet optimizasyonu
- [Yinelenen] TODO uygulanması ve sorunlardaki hataların düzeltilmesi
KAYNAK: https://medium.com/aelfblockchain/aelf-development-progress-report-july-1st-7th-e121882dfbf6