Mavitekzen adlı üyeden alıntı

Peki merak ettiğim şey şu, ben atıyorum tecrübeliyim, işin başında ben varım ve etrafımdaki kişilere ek kazanç amacıyla seo uyumlu makale yazdırıyorum, sosyal medya için iki kişi ayarlıyorum, onlarda sosyal medyada tıpkı onedio gibi 4-5 farklı hesap açıyor ve ziyaretçi çekiyor. Seo çalışmaları falan yaptırıyoruz, hani belirli bir bütçe var ama onlarınki kadar değil yine de ayda 2-3 milyon ziyaretçiyi göremez miyiz?

Bahsettiğiniz şekilde yıllarınızı alır, neden diyeceksiniz? Siz onlara rakip olmak için çalışırken onlar zaten sürekli çalışıyorlar.

Özellikle sosyal medyada iyi reklam vermelisiniz, bu ciddi bir bütçe demektir.

Bakın ben onedio sevmem mesela. Ama telefonda google haberlere bakarken hep onedio içeriklerine denk geliyorum. Adamlar hiç boş durmadan sürekli aynı habere bağlı bir kaç içerik birden yayına alıyorlar. Dolayısı ile iyi bir takipçi kitlesi mevcut.

Her şey seo dan ibaret değildir. Önemli olan ziyaretçiyi takipçiye dönüştürmektir. İçerik kraldır lafı meşhurdur bilirsiniz. İçeriği çok zengin hazırlamalısınız ki okuyan ziyaretçi (okursa tabii) diğer içerikleri de okumayı düşünmeli. İşte o zaman bir şeyler başarmanın yarısına gelmişsiniz demektir.

Niyetim hevesinizi kırmak değil yanlış anlaşılmasın. Sadece hayaller kurarken mantıklı adımlara göre hesap yapmak gerekiyor günümüzde. Bu da (rakiplerinize göre) ciddi anlamda sermaye demektir. Aksi takdirde elbet bir gün bunalır ve bırakmaya karar verirsiniz, tüm emekler boşa gider.

Google faydalı kaynak olarak algıladığı (hiti yüksek) sitelerden reklam geliri olacağını bildiği için bu tarz siteleri daima ön sıralarda çıkartır.

Umarım hayırlısı olur. Kolay gelsin.