Kakarotto adlı üyeden alıntı

Öncelikle ne olduğunuz önemli.

Mesela benim aklımda da bu ikisine denk olabilecek, hatta belki de proje bazında potansiyel olarak ikisinin de önüne geçebilecek proje var. Ama ben bir yazılımcıyım. Ne ekip toplayabilir, ne toplanan ekibi yönetebilir, ne sermaye bulabilir ne de fikrimi pazarlayabilirim. En fazla aklımdaki şeyi kodlarım -ki şu anda yapıyorum- ve sermayenin bana gelmesini, ekibin bana gelmesini beklerim.

Yani sadece sermaye-ekip değil ayrıca iyi bir yönetici gerekiyor. Eğer iyi bir yöneticiye ya da proje başına sahip değilseniz ekibi de kaybedersiniz, sermayeyi de heba edersiniz.

Bu iyi yerlere gelen projelere bakarsanız yöneticilerinin genellikle doğru adımlar attığını görebilirsiniz. İşte asıl nokta bu. Her projenin tutmama sebebi de bu. Çünkü o projenin tutmasını sağlayacak kabiliyet gerekiyor. Gündemi iyi okumak, ihtiyacı doğru anlamak gerekiyor.

Çıkmak üzere olduğum için hızlıca yazmak durumunda kaldım, cümleleri toparlayamadım ama muhtemelen ne demek istediğim anlaşılmıştır.


Gayet iyi anlattınız hocam hiç merak etmeyin.

yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Bahsettiğiniz şekilde yıllarınızı alır, neden diyeceksiniz? Siz onlara rakip olmak için çalışırken onlar zaten sürekli çalışıyorlar.

Özellikle sosyal medyada iyi reklam vermelisiniz, bu ciddi bir bütçe demektir.

Bakın ben onedio sevmem mesela. Ama telefonda google haberlere bakarken hep onedio içeriklerine denk geliyorum. Adamlar hiç boş durmadan sürekli aynı habere bağlı bir kaç içerik birden yayına alıyorlar. Dolayısı ile iyi bir takipçi kitlesi mevcut.

Her şey seo dan ibaret değildir. Önemli olan ziyaretçiyi takipçiye dönüştürmektir. İçerik kraldır lafı meşhurdur bilirsiniz. İçeriği çok zengin hazırlamalısınız ki okuyan ziyaretçi (okursa tabii) diğer içerikleri de okumayı düşünmeli. İşte o zaman bir şeyler başarmanın yarısına gelmişsiniz demektir.

Niyetim hevesinizi kırmak değil yanlış anlaşılmasın. Sadece hayaller kurarken mantıklı adımlara göre hesap yapmak gerekiyor günümüzde. Bu da (rakiplerinize göre) ciddi anlamda sermaye demektir. Aksi takdirde elbet bir gün bunalır ve bırakmaya karar verirsiniz, tüm emekler boşa gider.

Google faydalı kaynak olarak algıladığı (hiti yüksek) sitelerden reklam geliri olacağını bildiği için bu tarz siteleri daima ön sıralarda çıkartır.

Umarım hayırlısı olur. Kolay gelsin.


tolhur adlı üyeden alıntı

Üstad bilgiustam 'ın çok sayıda ücretli yazarı var "yazarlık okulu" adı altında çok sayıda editörü kendi çatısının altında topladı. Geçmişine baktığımızda işe 2 kuzenin kurduğu pek öyle aman aman ilgilenilmemiş bir web site olduğunu anlamak kolay. 1 ay yazı girip 2 ay yazı girmeyen bir sistemle ilerliyorlardi. Sonra bir baktık ayda 200 makale 300 makale paylaşmaya başladılar. Peki bu nasıl oldu? Domain yıllandı, içerikler çoğaldı, ücretli editörler alındı ve sonra patladı gitti. Belki resmi bir sistem içinde olmasalarda bilgiustam 'ın ekibinin oldukça başarılı adımlar attığını görüyoruz.

Yanı bu anlattıklarimda demek istediğim. Çok fazla içeriği çok kısa zamanlarda giren siteler bu bahsi geçen siteler. İster adı bilgiustam olsun ister onedio... örneğin günde 5 yazı giriyorlar(rakamı sallıyorum) bizim günde en az 10 hatta 15 yazı girip bu yazıların hepsinin gerçekten "iyi" kalitede olmasını sağlamamız gerekiyor. Aksi durumda bu sitelere rakip olmak çok zor. Herkesin yaptığının bir ilerisini yapmadan gerçekten zor. Tek başına günde bırak 5 makaleyi 3 makale hazırlamak bile oldukça zor. Benim tavsiyem yakın arkadaşlarından ekip kur. Bir müddet ilerleyin. Daha sonra olurda türkçe siteden para kazanabilirsen ücretli editörler tutarak iyice sağlamlastır editöryal ekibini.


Doğru diyorsunuz, önce onlara yetişmek ve daha sonra da onları geçmek gerekiyor. Haliyle ona göre bütçe ve ona göre efor sarf etmek gerekiyor.