sworks adlı üyeden alıntı

Bu sitelerin hepsi Cloudflare ile hostinglerini ip adreslerini vs. gizlemişler. Benim anlamadığım Cloudflare ne kadar sahip çıkabilir ki? Yani Cloudflare abuse sayfasından Blutv gibi bir firma telif attığında veya mahkeme kararı geldiğinde Cloudflare bu siteleri yasaklayıp, kişisel bilgilerini de mahkemeyle paylaşmaz mı illegal olduğu için?


Merhaba,
Cloudflare Türk resmi makamlarının yanı sıra uluslararası anlamda tanınabilirliği olan tüm ülkelerin resmi makamlarıyla bilgi paylaşımı yapmaktadır.

Telif sahibi yada vekili firma Cloudflare'e abuse emaillerini gönderdiğinde öncelikle Cloudflare bu emailleri sitenin DNS kayıtlarındaki IP'nin sahibi firmaya ve kayıt olan kullanıcıya iletir.Aynı abuse emailin tekrar gelmesi ve ihlalin devam etmesi durumunda "DNS kayıtlarında x IP adresi var. Yer sağlayıcı firma x firmasıdır" şeklinde bilgi sunabilmektedir.İhlalin hala devamında kendi sunduğu servisleride askıya almaktadır.

Cloudflare bu anlamda Türk resmi makamların ve telif sahibinin/vekilinin ilk seferinde ulaşmasına engel olan geçici bir çözümdür.Farkettiyseniz büyük film/dizi siteleri Cloudflare kullanmalarına rağmen telif uyarısı aldıklarında hemen içeriği kaldırmaktadır.