sworks adlı üyeden alıntı

Alttaki kodu temanızın functions.php dosyasına eklediğinizde Gutenberg editörü kapanıp yerine eski Klasik editör kullanılmış olur.

// Classic Editor icin
add_filter('use_block_editor_for_post', '__return_false', 10);


Bu sayede eklentileriniz arasından Klasik editör eklentisini silebilirsiniz. Öncelikle gereksiz eklenti ve temalar azaltılmalıdır. Mesela bir başka eklenti Smush resim optimizasyon eklentisi. Litespeed kendisi en iyi şekilde resim optimizasyonunu zaten sunuyor. Bu eklentiyi kullanmanızı gerektirecek özel bir durum yoksa silebilirsiniz. Mesela şu an iki gereksiz eklentiden kurtulmuş oldunuz, aynı şekilde gereksiz temanız varsa onlar da ortadan kayboldu.)

İkinci dikkat etmeniz gereken husus ise, Litespeed cache eklentisinin ayarlarını titiz bir şekilde yapmalısınız. Özellikle "Optimize" sekmesine geldiğinizde pek çok ayar bulunuyor. Bu sekmedeki ayarlar özellikle site hızına doğrudan etki edebilen ayarlardır. Yalnız temada görünüm bozukluğuna da sebep olabilir bu ayarlar. Bu yüzden bilinçli bir şekilde ayarlamalısınız. Dediğim kısmı ayarladığınızda hız skorlarınızda iyileşmeyi göreceksiniz. (Tabii Optimize sekmesinde değiştireceğiniz herbir ayardan sonra purge all butonuna tıklayarak ile cacheyi temizlemeyi unutmayın.Aksi halde değişiklik yansımayacaktır.)

Yine Litespeed cache eklentisinin Manage menüsünden veritabanınızı için de temizlik yapabilirsiniz.


https://gtmetrix.com/reports/teknokutu.com/YDIyyTQ1
Buradan kontrol edebilecek var mı? Sorunları gösteriyor aslında ve yorumlamak önemli olan.