-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem
-
-
Ad Soyad
U** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ekonomik bir paket kullanmıyorum. Biliyorum hostingden kaynaklanabileceğini. Eklenti güncellemeleri vs den kaynaklanabilir resimden vs kaynaklanabilir diye düşünüyorum
Güzel hostinge ilettim zaten bu durumu. Çözemediğim için buraya konu açtım. Bu hâl alacağını düşünmemiştim konunun.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Alttaki kodu temanızın functions.php dosyasına eklediğinizde Gutenberg editörü kapanıp yerine eski Klasik editör kullanılmış olur.
// Classic Editor icin
add_filter('use_block_editor_for_post', '__return_false', 10);
Bu sayede eklentileriniz arasından Klasik editör eklentisini silebilirsiniz. Öncelikle gereksiz eklenti ve temalar azaltılmalıdır. Mesela bir başka eklenti Smush resim optimizasyon eklentisi. Litespeed kendisi en iyi şekilde resim optimizasyonunu zaten sunuyor. Bu eklentiyi kullanmanızı gerektirecek özel bir durum yoksa silebilirsiniz. Mesela şu an iki gereksiz eklentiden kurtulmuş oldunuz, aynı şekilde gereksiz temanız varsa onlar da ortadan kayboldu.)
İkinci dikkat etmeniz gereken husus ise, Litespeed cache eklentisinin ayarlarını titiz bir şekilde yapmalısınız. Özellikle "Optimize" sekmesine geldiğinizde pek çok ayar bulunuyor. Bu sekmedeki ayarlar özellikle site hızına doğrudan etki edebilen ayarlardır. Yalnız temada görünüm bozukluğuna da sebep olabilir bu ayarlar. Bu yüzden bilinçli bir şekilde ayarlamalısınız. Dediğim kısmı ayarladığınızda hız skorlarınızda iyileşmeyi göreceksiniz. (Tabii Optimize sekmesinde değiştireceğiniz herbir ayardan sonra purge all butonuna tıklayarak ile cacheyi temizlemeyi unutmayın.Aksi halde değişiklik yansımayacaktır.)
Yine Litespeed cache eklentisinin Manage menüsünden veritabanınızı için de temizlik yapabilirsiniz.
emrealtlr
Mühendis, Eğitimci ve Girişimci
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Girişimci
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
29, (%100)
Hocam Ad İnserter ve Smush Eklentilerini kaldırabilirsiniz bence. Ad İnserter'ın yaptıklarını yanlış hatırlamıyorsam Amp Temanız zaten yapabiliyor.
Smush eklentisi de ücretsiz sürüm kullanıyorsanız hiçbir işe yaramıyor maalesef. Kendimden tecrübe olarak söylüyorum. 2 yıl kullandım, oysaki hiçbir faydası yokmuş. Onun yerine Resimleri kendiniz optimize Edip daha sonra sitenize yükleyebilirsiniz.
Smush Resim optimizasyon eklentisi olarakta Regenerate Thumbnails eklentisini kullanabilirsiniz. Tabi kendiniz optimize ettikten sonra.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem
-
-
Ad Soyad
U** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Smush için premium 1 aylık deneme hesabı veriyor diye etkinleştirdim. Sözde resimler optimize edildi.
Litespeed eklentisinin ayarlarını özenerek araştırarak yaptım. Smush eklentisini devredışı bıraktım.
rws
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
kimyager
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
reklam kodlarını tek bir js dosyasına ekleyip çağırın, eklenti kullanmayın
1 kişi bu mesajı beğendi.
wordpress-html-css-web işleri yapılır
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem
-
-
Ad Soyad
U** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Şuan litespeed haricinde tüm eklentileri decredılı bırakıp test ettim yine aynı
rws
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
kimyager
-
-
Ad Soyad
E** B**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
reklam eklentisi kullanmayın bunun yerine hepsini bir js dosyasına kaydedip öyle çağırın, yukarıda bunu belirtmek istedim
wordpress-html-css-web işleri yapılır