selcuksofta adlı üyeden alıntı

incelemek lazım haklı da olabilirsiniz,ama şöyle düşünün belediye resmi kurum gibi sitelerinkinde telif yok, bunlarda da bence yoktur, avukata sormak lazım. ama ben asla kopya haber yayınlamayacağım için ilgilenemedim bu konuyla, Türkiyede herkes aynı haberi yayınlayınca adamlar bence Sözcü, Hürriyet gibi sitelerden okur bizden okumaz ki :) amacım kimsenin şevkini kırmak değil ama benim fikrime göre eğer kendiniz haber üretemiyorsanız haber sitesi işi boş iş. sadece fikir yazıyorum kimse darılmasın, bu arada habersitem var içinde tane bile haber yok :) sadece makale var, yazar köşesi var... haberci değilimki basın kartım yok ki haber yayınlayayım. hatta para ile dha iha gibi firmalardan ajans aboneliği alıp haber atmak bile bana garip geliyor, bütün Türkiye aynı haberi atıp duruyor ilginç bir durum. inşaallah bir gün bende bu konuyu anlayıp uygulayıp para kazanırım. kiii sitem da/pa çok iyi ve 13 yaşında... herkese iyi forumlar.

Resmi kurum sitelerinde yok. Çünkü onlar kamusal haber yapıyorlar. Örneğin memur alım ilanında telif olmaz ama haber ajanslarından haber yayımlamanın ağır tazminat sorumlulukları var. Bu yüzden ajanstan alıp kaynakta belirtseniz, gazeteden alıp kaynakta belirtseniz fark etmez. Telife tabi olursunuz. Birde haber ajansından aldığınız haberleri değiştirip yayımlayamıyorsunuz. Bu durumda herkesin aynı haberi yayımlamasının bir faydası olur mu? Bilemiyorum. Olabilirde olmayabilirde.Aslında haber ajanslarının böyle bir serbestlik tanıması lazım. Ama tanımıyorlar.