Merhabalar,

Yaklaşık 2 hafta önce bir işe başladım ve üzerime ateşten gömlek giydiğimi farkettim. Şuan mevcut e-ticarethizmet sağlayıcımızın süresi azalıyor ve değişecek. Bu değişim sırasında mevcut satış sitesinin linki çok uzun olduğu için değişsin istiyoruz. Ayrıca e-ticaret sitesine yönlendirme yaptığımız bir blog sitesi var ve bunların tamamını tek çatı altında toplayalım istiyoruz. Burada 2 seçenek çıkıyor;

1) abcurunlerisirketi.com isminde bir blog sitesi olduğunu düşünelim. Sonrasında abcurunlerisirketidukkan.com olarak açılmış bir e-ticaret sitesi var olarak düşünelim. Benim istediğim abcurunlerisirketi.com daki blog yapısını blog.abcurunlersirketi.com a taşıyıp, yeni e ticaret sitesini de abcurunlerisirketi.com a kurdurmak. Burada abcurunlersirketi.com dan blog.abcurunlerisirketi.com a 301 yönlendirmesi yapıp, abcurunlerisirketidukkan.com dan da abcurunlerisirketi.com a 301 yönlendirmesi yapmak. Tabi abcsirketiurunleri.com da hali hazırda ...dukkan.com uzantılı siteye link yönlendirmeleri yaptığımız için blogdaki içerik sayfalarındaki yönlendirme linklerini de tek tek değiştireceğiz. Bu yönlendirmeler düzgün yapıldığı takdirde bir SEO kaybı olur mu? Olursa uzun vadede e-ticaret ve blog sitesinin aynı domain altında olması avanaj sağlar mı?

2) abcurunlerisirketi.com blog olarak kalacak, abcurunlerisirketidukkan.com adresi abcurunlerisirketi.com.tr ye kurulacak. ...dukkan.com , com.tr olan adrese 301 yönlendirmesi yapılacak.

abcurunlerisirketi.com da olduğunu varsaydığımız blog sitesi, blogger altyapısında, bunu da wordpress'e taşıyacağım aynı zamanda.

Hangi seçenek kısa vadede ve uzun vadede ne sonuçlar doğurur? Mevcutta ciddi bir trafik ve satış var. Müşterimiz genel olarak sürekli bizden alışveriş yapan müşteriler. Yeni müşteriler kazanmak için daha bütünlük sağlayan, daha işlevsel, daha güvenilir yapısı olan bir site olsun istiyorum. Aklımda uğraşarak 1. seçeneği hayata geçirmek var. Ama ne getirir ne götürür tam kestiremiyorum. Daha önce bu kadar çetrefilli bir geçiş süreci yaşayan firmanın da pek olduğunu sanmıyorum. Sizin görüş ve önerilerinize ihtiyacım var.

Şimdiden okuyup zaman ayıranlara teşekkür ederim.