Merhaba, ben yeni bir domain aldım ve bu sitede haber yayınladığımda örnek veriyorum dha da olan bir haber ama ben bunu x sitede gördüm aldım ve o sitenin adını yazdım altına sadece link olarak değil. X haber diye. Bunda telif mi oluyor?
Farklı bir işlem olarak dha dan veya aa dan gordum bi haber bazı kısımlarını aldım görseli almadım görseli kendim yaptım hazırladım buldum v.s yazılarında yarısı onlardan yarısı benden diyelim yine mi telif olcak.
domain adı www.haber.kim ( bu arada domain nasıl sizce ) :)
Farklı bir işlem olarak dha dan veya aa dan gordum bi haber bazı kısımlarını aldım görseli almadım görseli kendim yaptım hazırladım buldum v.s yazılarında yarısı onlardan yarısı benden diyelim yine mi telif olcak.
domain adı www.haber.kim ( bu arada domain nasıl sizce ) :)
İlk dediğiniz telif. Haberin altına başka sitenin adını da yazsanız haber hakkı ajansa aittir.
İkinci dediğinize gelince kamuya ait haberleri ajanstan hiçbir alıntı yapmadan yayımlarsanız bir sıkıntı olmaz. Örneğin içeriğiyle beraber ''İstanbul'a yeni bir hava alanı açıldı'' diye bir haber yaparsanız bunu 10 tane ajansta yayımlasa sizden hak talep edemezler. Bir nevi kendi haberinizi kendiniz yapsanız kimse size karışamaz.Ama bunun içinde ciddi bir ekip çalışması lazım.
Hocam ben de sordum adama dha ajanda hakkında haberlerin hepsini çeksek sorun olur mu diye o da olur dedi .
Dha ajanda da bulunan rss haberleri çekerseniz hiçbir sorun olmaz. Çünkü https://ajanda.dha.com.tr/hakkinda/ adresinde sözleşme niteliğinde halka açık kabul beyanları var.