hocam vur dedik öldürdünüz yav. 57$ a neden 0.57 versin? sizin bu konuda bir tecrübeniz oldu mu ? benim bildiğim konuyla alakasız bir yazı yazarsan tabiki dusuk alırsın. örneğin: spor haberleriyle ilgili sitenin tbm si 57 dolar diyelim ama sen gittin hava durumuyla ilgili yazı girdin ozaman havadurumu tbm si alırsın $2 dolar en fazla. konuyla alakalı ve seo yapıp girersen ben dusuk alacagını sanmıyorum. ki aylık 50.000 TL kazanan biliyorum ingilizce makalelerden..
Selamlar hocam, amacım kesinlikle moralinizi bozmak, sizi vazgeçirmek, üzmek değil. Tam aksine üzmemek, balon umutlar vaadetmek yerine doğruları söyleyip, sonradan büyük bir hayal kırıklığı yaşamamanızdır.
Spyfu, semrush, moz gibi sitelerdeki verilerin bir netliği bulunmuyor. 57$ tbm belirtiyorlarsa 0.57$ tbm alırsınız gibi birşey söylemedim. Beklentinizin çok çok altında bir rakam alacağınızı belirtmek için örnek verdim.
Çıkan reklam tam olarak yazdığınız konuyla, makaledeki kelimelere göre şekillenmez. Zira bu konu altındaki adsense reklamında (wmaracıdan bahsediyorum) PayTR Ücretsiz Sanal Pos reklamı bulunuyordu bende. Yani olay net olarak sen hava durumu yazısı yazarsan hava durumu reklamı çıkar değil. Şansa kalmış birşey. Bunun için adsense reklam ayarlarını adsense panelinden güzelce yapmalısınız ki bu olasılık artsın.
Onun dışında, sizin siteniz spor haberleriyle ilgili ve sitenizde spor sektörüyle ilgili reklamların çıktığını varsayalım.
Bu spor sektörünün bir çok reklamvereni var.
Ahmet,mehmet,mustafa bir çok kişi reklam yayınlıyor diyelim. Ahmet tbmyi 0.10a, mehmet, 0.20ye, mustafa 0.30a ölçeklemiş.
Hedeflediğiniz mustafanın verdiği reklam çıksın. Ama buda şansa bağlı.
Bunların dışında 57$ tbm oranını veren araç hangisi size?
Bu araçlar ne kadar doğru istatistik sunuyor, verileri nereden alıyorlar ? o sektördeki tüm tbm oranlarını alıyor ve ortalama yapıyorlar desek buda çok zor.
Diyelimki tbm istatistikleri şu şekilde, 20 reklam veren var. 19u: 0.20$ tbm'den reklam vermiş, birtane reklam veren 5$ tbm'den reklam vermiş. TBM Ortalaması 0.44 hesaplayacaklardır ozaman. Sizinkinde de misalen 30 reklam veren var, 29u: 0.30$ tbmden reklam vermiş, bir kişide 500$ tbmden reklam vermiş. bu durumda bile 17$ tbmye anca vuruluyor rakam. Bu şekildede bir yol izlemiyorlar muhtemelen.
Rastgele veri girişleri yapıyorda olabilirler. Ayrıca analiz verileri ne kadar güncel ? Belki taa 5 yıl önce yüksek rakamdan tbm verildi sektöre, şuan analizler o şekilde görüntülüyorda olabilirler.
İşin açıkçası, böyle bir tbm rakamına normal şartlar altında denk gelemezsiniz hocam. Böyle bir beklenti içine girmeyin sözün özü.
50K Alan arkadaşınızın ne kadar hiti var ? Günde kaç tık alıyor ? TBM'si ne kadar ? Sizin bahsinize göre arkadaşınızda bir tıka ortalama 350 tl bir rakam alıyor olması lazım, günde 5 tık alıyor olması lazım. Yani 150 Tıka 50.000 TL Alıyor olması lazım :)