sevdabirates adsense adwords mantığını araştırmanızı öneririm. Kısaca anlatmak gerekirse, 2 tarz reklam vardır.
1-) kullanıcı odaklı
2-) keyword odaklı
1. alternatifte tık alma şansınız yüksekken tbm çok fazla dalgalıdır. Neden mi? Ben gitar almaya niyetli biriyim diyelim fakat mesleğim dolayısı ile bir yazılım sitesinde geziyorum. 1. reklam türü kullanıyorsa site benim karşıma önceden baktığım gitar sayfaları çıkma ihtimali yüksektir. Fakat yazılım ile ilgili reklamda çıkabilir.
2. alternatif ise daha ilginçtir. Bu yazılım sitesi 2. alternatifi kabul etmiştir fakat yazılım alanında şuan adwordse reklam veren yoktur. veya sadece 1 adet vardır ufak ücretler karşılığı adwords ile anlaşmıştır.
şunu söylemek gerek ki, adwords 57$ tbm diyorsa bundan önce kendi payını alacaktır sonra sana payını verecektir. Fakat eğer o an reklam veren yoksa, 0.20$ tbmler görüp hayal kırıklığına uğramayın.
Yazım fazla karamsar olmuş olabilir :) Kesinlikle harika bir keyword bulmuşsunuz bu bir gerçek. Fakat asla kesinliğinin olmadığını da bilmenizi isterim.