Arkadaşlar yorumlara bakmak için yeni fırsat bulabildim öncelikle kusura bakmayın lütfen.
Forumdan banlanmış comonda2 nickli bir arkadaş biraz ağır da olsa yapıcı yönleri olan bir yorumda bulunmuş, sağ olsun.
Akhmerrah hocam imkansızlıklardan dolayı böyle bir durum yaşandı maalesef. Ekip olarak sokakta yattığımız gece dahi oldu. Ajitasyon amacıyla söylemiyorum ama kamera titremesi dediğimiz olayı çözebileceğimiz ve açık alanda ışıkla alakalı sorunları ortadan kaldırabileceğimiz ürünler 10-15 bin lira civarı tutarken, bizim en önemli iki gereç olan kamera ve mikrofonumuzun ederi dahi 2 bin lira ancak ediyor. Dolayısıyla o sorunlar evet var, fakat kırık tripod, giriş seviye canon ve ses kayıt cihazıyla daha iyisini maalesef ortaya koyamadık. Fakat haklısınız, güzel yorumunuz için de teşekkür ederiz.
Tabii sadece siz yorum yaptınız diye değil de bu işlerle ilgilenen ya da merak eden diğer arkadaşlar için de forumun eski bir üyesi olarak açıklama yapayım. Belgeselcilik sektöründe, birilerinin altında çaycılık yaparak başlamak istemiyorsanız (ben beceremiyorum maalesef, ego değil, benim hatam ve eksikliğimdir bu.) kendinizi imkansızlıklar içerisinde kanıtlamak zorunda oluyorsunuz. Biz bu işle önemli bir yarışmaya katıldık, eğer ödül alır ve bu vesileyle kendimizi kanıtlayabilirsek devletten destek alarak, daha uzun süreli ve daha profesyonel işler yapmamız da kolaylaşacak. Fakat bununla olmazsa başka belgesel ile, yeniden deneyerek, bir şekilde kendimizi kanıtlamak zorundayız. Yoksa devletten hibe almak ya da yatırımcı bulmak maalesef bu sektörde olabildiğince zor.
sterk beğenmenize sevindim hocam. Çok teşekkür ederim.