lostyazilim
tr.link

Wordpress sitem bir türlü index almıyor.. Yardım lütfen :(

19 Mesajlar 2.566 Okunma
acebozum
tr.link

bulentking bulentking WordPress Developer Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2019
  • Yaş/Cinsiyet 21 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** L**
  • Mesajlar 348
  • Beğeniler 91 / 127
  • Ticaret 1, (%100)

yilmaz70 adlı üyeden alıntı

İşte esas yapılmaması gerekenlerden biri de budur.

Site haritası var zaten, bu yüzden yapılmamalı.

Saçmalamayın lütfen. Google gibi getir servisini kullanmadığın sürece site otomatik olarak ayda 1 indexlenir. Neye dayanarak bunu söyleyebiliyorsunuz anlamadım.

elektronikssl
webimgo

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

bulentking adlı üyeden alıntı

Saçmalamayın lütfen. Google gibi getir servisini kullanmadığın sürece site otomatik olarak ayda 1 indexlenir. Neye dayanarak bunu söyleyebiliyorsunuz anlamadım.

Sen bildiğin gibi devam et..

• Üyelik 16.07.2019
  • Yaş/Cinsiyet 21 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** L**
  • Mesajlar 348
  • Beğeniler 91 / 127
  • Ticaret 1, (%100)
Bu herkesin bildiği birşey.

• Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

bulentking adlı üyeden alıntı

Bu herkesin bildiği birşey.

https://support.google.com/webmasters/answer/9012289

Şimdi bu ne diyeceksin; Google Gibi Getir yerine artık URL denetleme aracı mevcut yeni search console da. Oku ve ne işe yaradığını öğren.

Bir de bana laf yetiştiriyorsun aklınca. Hep gençliğinize veriyorum ama insan bu yaşında bir şeylere kalkışıyorsa eleştiriyi de olumlu manada almalıdır, saçma sapan ''saçmalamayın lütfen'' diye cevap vermemelidir.

Dizine (yeniden) eklenmesini isteme
Google'dan denetlenen bir URL'yi dizine eklemesini isteyebilirsiniz. Dizine ekleme bir veya iki hafta sürebilir. Bu aracı kullanarak ilerleme durumunu kontrol edebilirsiniz.

Bir URL'nin dizine eklenmesini istemek için:

Yayındaki veya dizine eklenen URL'yi denetleyin.
URL'nin denetim sonucu sayfasında, Dizine ekleme iste seçeneğini tıklayın. Sayfa, görünür dizine ekleme hatalarının test edilmesi için yapılan hızlı bir kontrolden başarıyla geçerse dizine ekleme sırasına gönderilir. Sayfa, canlı testte dizine eklenemez olarak değerlendirilirse dizine ekleme isteğinde bulunamazsınız.

Sana ne desek boş, belli ki aklındakinin doğru olduğunu düşünüyorsun. Ancak insanları da yanıltman doğru bir davranış değil. Bu yüzden sen kendi bildiğini yapmaya devam et sadece..

Eskiden ggg özelliği ile hemen indexleme sağlanır, hatta ilk sayfalarda yer alırdı index alan link. Halbuki bu özellik ile google deden sana diyor ki; bak iyi çalışırsan buralarda yer alabilir hatta daha da yukarı çıkabilirsin. Ama çok çalışman gerek.

Ve o index alan bilmem kaçıncı sıradaki link düşüşe geçer, hem de daha hızlı. Bunu öğren. Üstelik google artık mobil indexe ağırlık verdi. Bu yüzden bir çok algoritma çok farklı işliyor.

Ve lütfen bana cevap verme!
Bipixel hitty

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 16.07.2019
  • Yaş/Cinsiyet 21 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** L**
  • Mesajlar 348
  • Beğeniler 91 / 127
  • Ticaret 1, (%100)
Haklısın kardeşim benim hatam. Bende senin dediğin şeyden bahsediyordum ancak adını bilmiyordum. Yani searc console deki url denetleme aracının diğer isminin google gibi getir olduğunu sanıyordum. Hata için özür dilerim.

• Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
15 yaşında çocuk kardeşim diye konuşuyor.

Bu foruma yaş sınırı getirilmeli mutlaka.
Bipixel

kişi bu mesajı beğendi.

Bipixel Bipixel Vicdanın senin kıblendir. Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kıdemli SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2348
  • Beğeniler 727 / 726
  • Ticaret 57, (%100)
Site adresi olmadan nasıl yardımcı olmamızı bekliyorsunuz?

Kişisel Blog - Web siteni aç! Hızlı çözüm için lütfen report sistemini kullanın!

hitty hitty WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2019
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Eczacı
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 13
  • Beğeniler 2 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
site adresi filminyeri.com hocam teşekkür ederim.

gfo gfo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.09.2017
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek SEO & Content Manager
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** Ö**
  • Mesajlar 452
  • Beğeniler 159 / 160
  • Ticaret 2, (%100)
Site Google'da ekli zaten? Sanırım sorun sitenizin geç index alması?

-) Google Analytics, Google Webmaster Tools mutlaka kurulu ve aktif olsun.
-) Robots.txt / RSS / sitemap.xml mutlaka kurulu ve aktif olsun.
-) All-in-One-SEO sitemap hizmeti yerine; 'Google XML Sitemaps' bu eklentiyi kullanın, ben öyle yapıyorum ve daha iyi olduğunu düşünüyorum.
-) Siteniz biraz geç açılıyor, bunun da etkisi olabilir diye düşünüyorum.
-) Filmi ekler eklemez tüm Sosyal Medya sitelerinde paylaşımınızı yapın. Üşenmeyin.
-) Film özet kısımları mutlaka özgün -veya en azından tarafınızdan değiştirilip, düzenlenmiş olsun.
-) Google aramalarından gelen ziyaretçi sayınız da önemli bir faktör.. Çünkü Google Bot'ları tetikleniyor.. -bence, bu kanıtlanmış bir şey değil, tamamen benim fikrim-
-) Genel ziyaretçi sayısı, sitede geçirilen zaman ve hemen çıkma oranı.. Hepsi Google'ın size verdiği değeri etkiliyor. Doğal olarak index süreniz değişiyor. Önemli olursanız anında index alırsınız kısaca..
-) Alexa TR ve genel sıralama da ne kadar düşük olursanız o kadar önemli oluyorsunuz ve index hızınız yine artıyor.
-) Film eklerken; 30 ila 60 dakika aralıklara ekleyin.. mümkünse her gün içerik eklemeye çalışın.. günün farklı saatlerinde eklemeler yapın. Google Botlarını devamlı meşgul edin.
-) Wordpress ping servisleri mutlaka sitenizde aktif olsun.. Yazı (yani film eklediğiniz zaman) siteniz otomatik olarak gerekli yerleri uyaracak. TIKLA

Gerisi sabır işi.. sitenin büyümesi ve gelişmesi gerekiyor.. Emek verin ve bekleyin. Index alıcam diye bot, program vb. sakın kullanmayın.. Ping servisleri, siteler, hizmetler vb. sakın kullanmayın. Hepsi size zarar veriyor, yarar falan vermiyor.

Bot ile falan sakın seri halde içerik eklemeyin.. Aşırı zararlıdır.

Kendi sitemden örnek vereyim; benim de bir dizi ve film izleme sitem var. Siteyi ilk açtığım zamanlarda; bazen 24, bazen 48, bazen 72 saatte index alıyordum.. Aynı sizin gibi bu duruma sinir oluyordum.

Ancak şu an; sitem, yeni eklenen bir film için, 3 ile 5 dakika arasında anında index alıyor. (Site açılış tarihi 19 Nisan 2019, sadece 3 ayda buraya kadar geldi)

Medium
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al