Çoğu söylediğiniz noktaya bende katılıyorum. Ancak Google yaptığı bir güncelleme sonucunda içerik sayısının değil kalitenin öneminden bahsetmişti. Ayrıca her gün içerik girmekle 3 günde bir düzenli içerik girmenin arasında pek önemli bir fark kalmadı. Söylediğiniz fikre katılıyorum. Birleşip güzel bir iş yapılabilir. Ancak saydığınız maddelerden domain yaşı gibi etkenler çok ciddi etkenler bunlara %100 katılıyorum. Ancak Google bu etkileri göz anına alan bir platform olsa dahi 1. madde bu kadar önem arz edecekse geri kalan etkiyi biz neden yapalım. Ayrıca SEO üzerine ekip çalıştırmalarının nedeni fazla sayıda alana yönelmiş olmaları yoksa sizlerde sitenizin SEO'sunu doğru bir şekilde zaten yapabilirsiniz. Arama motoru iyileştirmelerini küçümsemiyorum ancak çoğu maddenin gerçekçi olduğunu düşünmüyorum. Aksi takdirde Onedio nasıl diğer gazeteleri geçebildi. Domain yaşı daha az olan bir siteydi. Sadece bu gibi etkenler değil. Google sadece para parayı çeker sloganıyla yola çıktığı için bunlar yaşanıyor.
Yani biz burada 100 kişi birleşip bir site dahi kursak asla o siteler kadar gelir elde edemeyeceğiz. Bu kesin bir şey. Ancak 2 yıl sonrasında yüksek ihtimal ki gelir düzeylerimiz oldukça yüksek olacaktır. Ama bu kadar emeği bu kadar insanın aynı anda yürütmesi imkansız. Ancak bir şeyler denemek isteyenler ile bir WP grubu kurabiliriz.