-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Tipik bir bot gibi görünüyor. Bunlar her sitede olur normaldir. Genellikle Wordpress'de wp-login.php, xmlrpc.php üzerinden çok gelirler. Özellikle aşırı sayıda istek gelen ipler varsa blocklayabilirsiniz. Yoksa normal bir bottur.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
aynı ip üzerinden çok sorgu geliyor onu blockluyorum bu sefer farklı bi ip üzerinden aynı şekil sorgular oluyor.
günlük logları kontrol ettigimde görüyorum bunu. ip blocklamassam aynı ip üzerinden geliyor sürekli
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Web Tasarım / Programlama
-
-
Ad Soyad
K** H**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Normal bir bot değil bu, sitenizde shell arıyor. Zararlı bir bot tek tek bakıyor genel shell urllerine, saygılar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Peki tüm bu ip adresleri bir ülkeye mi ait? Eğer tamamı tek bir ülke üzerinden geliyorsa o ülkeleri blocklayabilirsiniz. 20 dakikaya kadar bir içerik yayınlayacağım WMAracı üzerinde, o içerik yardımcı olur diye umuyorum.
Bu botlar genelde bulduğu gördüğü tüm sitelere yapışarak tarıyorlar. Yani istek sayısı aşırı fazla değilse endişelenmenize gerek yok diye o yüzden belirttim. Yine de ülke olarak engellenebilir. Veya çeşitli bot koruma önlemleri alabilirsiniz sitenize.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Genel olarak ip location baktığımda çin gözüküyor. bu sorgulamalar günlük 500kblik log tutturuyor ne kadar büyütülecek bir durum bilmiyorum tabiki. merak ettim acaba bir durum teşkil edermi diye. sunucunun load avg - 2-3 arası sorgular geldiği zaman. normalde çok hit alan bir site degil.