UcuzOyunMerkezi adlı üyeden alıntı

Hocam aslında doğru telif geleni kaldırıyorsunuz ama direk dava açanlar var. Ben sitenize girdiklerinde üyelik sözleşmesi cart curt yerine içeriğiniz için bir dava geleceğini düşünüyorum. Haber vermeden dava açan şirketler var çok sayıda.


Dediğim aydınlatma metni, sözleşme vs. daha çok kullanıcılar (yani ziyaretçiler) tarafından açılabilecek bir dava. Bu tutar.

Ancak film yayınlama sektöründe tutmaz. Neden tutmaz? Bi kere o dava açıldığı anda zaten ben gerekli içeriği siteden yok ederim. Yayınladıklarına dair kanıt sunalarsa bile; istedikleri gibi tüm sunucumu (bilirkişi;it vb.) ile tarayabilirler. Tek bir video dosyası bile sunucumuzda yok. Sadece iframe/embed kodları ile, video sitelerine yüklenen filmler paylaşılıyor. Ayrıca upload edilen filmler de bizim sunucumuzdan upload edilmedi, ip kontrolü de yapılabilir. Başkasının yüklediği videolar kısaca.

Yani kısaca 'yer sağlayıcı' olarak görev yapıyoruz. Asıl bu videoların yüklendiği siteleri muhatap almaları gerekiyor. Onlar da zaten bu tarz durumlarda videoları siliyor. Yani aslında yapabilecekleri pek bir şey yok.

Ekleme; siteyi Amerikaya da kapatmak lazım. Genel olarak film yapım şirketleri Amerikada. Erişememeleri büyük +