Sorun şu:

Haber siteleri (büyük olanlar) genel olarak ekip ile çalışıyorlar, çoğu da işinde uzman.. Neredeyse 7/24 siteye içerik giriliyor.

Haber siteleri de ön planda kaldıklarını farkettiler ve artık her türlü içerikte -saçma da olsa- bir konu yazmaya başladılar.

Adamlar 'Game of Thrones izle' aramasında bile 'Game of Thrones nasıl izlenir?' , 'Game of Thrones izlemenin yolları!' 'Game of Thrones izle' (ama yazıya girince saçma şeyler yani izlemek ile alakasız) gibi saçma sapan şekilde ilk sıralarda çıkıyorlar ve orda kalıyorlar.. Yani mantık olarak dizi-film ile alakalı (izleme değil he) bir sitenin -mesela ne biliyim dizi film haberleri veya fragman sitesi veya bu tarz- bu aramada daha ön planda çıkması gerekirdi. Bunu bir örnek olarak gösterdim sadece..

Bunu artık anladılar ve dediğim gibi her türlü içerikte bunu yapıyorlar. Yani gerçekten aklınıza gelebilecek her alanda ve her içerikte bunu yapıyorlar. Artık yakında film ve dizi izletmeye de başlarlar o sektörü de gasp ederler.

Google 'da buna hiçbir şekilde müdahale etmiyor dediğiniz gibi.. Tamam alakalı içeriklerde zaten ön planda çıkmaları kadar doğal bir şey yok. Özellikle de haber aramalarında. Ancak bu durum hoş değil.