Optimizasyon konusunu önceden düşündük aslında hafıza yönünden sıkı bir araştırma sonrasında en düşük maliyetlerde olabildiğince kaliteli depolama alanları oluşturduk. Bu yüzden hafıza sorunu olmaz. Örneğin siz sitenizde veya farklı bir platformda resmi yayınlarken optimize edilmesini istiyorsunuz, sebepleriniz gayet haklı fakat WMAracı'nda grafik tasarım ile ilgili ticaret konusu açan birisi tam tersine yayınladığı referans resimlerinin hiç bozulmamasını istiyor. Aksi halde yaptığı çalışmalar bulanık görünecek, müşteri kaybedecek. Bunun dengesi yok açıkcası o yüzden resme hiç dokunmamaya karar verdik.
Resmi otomatik optimize eden özel CDN firmaları veya özel scriptler var ama ya tüm resimleri optimize edebiliyorsunuz ya da optimizasyonu komple kapatıyorsunuz. Yani kullanıcıya "resim optimize edilsin mi" gibi bir seçenek sunmaya imkan vermiyor. Dediğinizin özel olarak kodlanması ve entegre edilmesi lazım ancak o şekilde olur. Bunun için de sitenin ciddi düzeyde bir gelir seviyesine çıkması gerekir aksi halde zarar miktarı kazanç miktarını 10'a katlayacaktır.
Bu arada resim yükledikten sonra resim linki veren seçenek çok karmaşık. Yani açılır pencere ile uğraşmak sıkıcı. Direk en çok kullanılan 3-5 seçeneği alt alta koyup ekstraları listeleseniz daha iyi olur diğer siteler gibi. Sadelik her zaman iyidir
Aslında embed kodları çok daha karışıktı en az 12 seçenek vardı. Sonradan seçenek sayısını minimuma çektim. Markdown seçeneğini silip sadece html ve bbcode ve direk link seçeneklerini bıraktım. Tabii birde küçük resim özelliğini silip, sadece tam boy ve orta boy resimleri açık hale getirdim. Aslında birkaç kullanımdan sonra alışkanlık haline gelip hiç vakit kaybettirmiyor. :) Yine de önerdiğiniz bir sıralama varsa seve seve değerlendirmek isterim.
Tekrardan teşekkürler.