Selamun aleykum, buna benzer şekilde birkaç konu açtım soru amaçlı ama pek geri dönüş olmadı.

Eğer yeterli bütçeniz yoksa hatta hiç yoksa verimli bir özel tema yaptırmanız pek mümkün değil. Premium temalarda gereksiz özelliklerle çok hantal. O zaman şöyle bir çözüm öneriyorum. En sade en hafif bir wordpress teması bulup ona stil yazmak. Tabi ekstra özelliklere ihtiyaç duyuluyordu da onun için tek paket şeklinde birleşik bir eklenti yazmak/yazdırmak. Böylece güvenlik, uyum, performans konusunda bir sıkıntı yaşanmaz.

Tekrar söylüyorum en iyi çözüm sağlam bir özel tema yaptırmak tabiki. Ama herkesin böyle bir imkanı yok. Stil ve tek bir eklentiyle en iyi verim alınabileceğini düşünüyorum. Underscores kullanılabilir belki ama yapimcilar pek tavsiye etmiyor bu framework profesyoneller için. Çekirdek temasalar kullanılabilir belki.

Blogların genel mantığı hatta olması gereken şey içeriği önplana çıkarmak. Dünyanın en iyi bloglarına bakarsanız zaten sadeliği görebilirsiniz. Cafcaflı, süslü püslü tema kullanan blogların genelde çok ileriye gidebildiğini görmedim. Önemli olan performans, güvenlik, stabilizasyon ve kaliteli içerik.

Görselliğin çok da önemli olmagina dair (cafcaflı temalar için) yerli ve yabancı SEO uzmanlarının araştırma ve analizlerine ulaşabilirsiniz.

Peki sade bir temaya stil yazmak ve gerekirse tümleşik tek bir eklenti hazırlamak hakkında ne düşünüyorsunuz? Böylece hem alt tema değiştirilebilir hem de guncellemeri rahatça alabilir