Öncelikle aşağida ki Yazımı yanlış anlamayın özellikle zor taraflarını yazdım sadece. Muhtemelen biliyorsunuz bunları ama bir hatırlatma diyelim.

Ayrıca köpek bakmak harika bir şeydir! Kesinlikle tavsiye ederim.

Gün geliyor her şeyi ile ilgilenmek çok zor olabiliyor. Ortak alınması gereken bir karar olduğu kesin. Zaman zaman ayak bağı oluyor. Örneğin şehir dışına çıkacaksınız. Bilet var mı yok mu ya gelebildiyseniz iyi. Çünkü ben köpeği kime bırakıcam. Nereye bırakıcam kaç paraya bırakıcam kısımlarında epey zorlanıyorum. 8 yıl önce 15-20 tl olan aşıya şuanda 50-60 tl ödüyorum. Yıllık aşıları tahminen 500-600 ü geçiyordur. Mamalar çok pahalı değil yine o bir şekilde çözülür. Hastalıkları epey masraf çıkartır. Bakıma bağlı çok hastalanmasalar da ufak bir yaralanmadan ötürü bundan 6-7 sene önce 4-5 dikiş için 250-300 tl para ödemiştim. 5 dk çişini yaptırayim geleyim derseniz o işlerini unutun. Uzun uzun gezmesi gerekir. Diğer köpekleri görmesi sağı solu koklaması gerekir. Sonuçta esir değil. Genelde günde 1 kez çıkarmak yeterli olmaz. Böbrekleri rahatsızlanabilir. Günde 2 kez dışarı çıkması gerekir. Yanı işe girmeden önce bunları düşünmeye başlayacaksınız. Zordur köpek beslemek.

Edit:

Asıl tavsiyeye gelince sorumluluğu kabul edin. Yapabileceğinize inandırın. Her insanın içinde hayvan sevgisi vardır. Belki de biraz ısrarcı olmanız gerekiyordur?